Svet
46 ogledov

Finski poštarji po novem tudi kosci

kosilnica Shutterstock
Finski poštarji so se odločili razširiti krog svojih uslug; zainteresiranim bodo v poletnem času enkrat tedensko na voljo tudi za košnjo trave. Novi servis nudijo širom države.

Finska državna pošta se v zadnjih letih sooča s padcem prometa. Pobuda, da bi svoje usluge razširili, je prišla s strani zaposlenih, je poročala finska državna televizija YLE. Usluga sicer ne bo brezplačna, za uro košnje bo potrebno odšteti 60 evrov, poštarji pa bodo za to storitev na voljo ob torkih, ko je količina poštnih pošiljk najmanjša v tednu. Poleg tega morajo imeti lastniki travnatih površin svojo mašinerijo, saj pošta ne namerava širiti svojega voznega parka s tovrstno mehanizacijo.

Novost je vendarle naletela na pozitiven sprejem. "Ves čas se trudimo najti nove storitve, s katerimi bi lahko ljudem olajšali življenje," je pri tem povedala direktorica finske pošte Ana Punola. Poštarje, ki bodo ob torkih svoje poštarske torbe zamenjali za kosilnice vendarle ne pozdravljajo servisi, ki tovrsne usluge že ponujajo; poštarji jim bodo po novem predstavljali konkurenco. "Uporaba mehanizacije za košnjo trave zahteva strokovno znanje, težko je verjeti, da bi se s tem lahko uspešno rokoval kdorkoli," je pri tem izpostavila Pia Gramen, predstavnica enega takšnih servisov. Glede na to, da domačo zelenico kosijo tudi najstniki, se bodo s košnjo gotovo uspešno spopadli tudi poštarji, so pomislek zavrnili z državne pošte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.