Svet
16 ogledov

Foto: Grozljive posledice poplav

1/9
Žurnal24 main
Kritično stanje: v Istanbulu je voda odnesla komunalnega delavca. Na Poljskem se poplavni val bliža prestolnici. Vode na Hrvaškem še naprej naraščajo.

Ponekod v Evropi je še naprej kritično stanje zaradi poplav. Najhuje je na vzhodu: na Poljskem je Visla ponoči predrla jez pri kraju Janowiec, tako da je zdaj v njem sto metrov dolga razpoka. Voda je poplavila že več kot sto hektarjev površine v okolici.

A najhuje naj bi šele sledilo. Jutri bo predvidoma vodostaj Visle znašal že 7,8 metra, Varšavo pa bo po napovedih dosegel največji poplavni val. Preventivno so zato oblasti že zaprle vrtce, šole in nekatere ceste.

Vse za volitve
A poljska vlada izrednih razmer ne misli razglasiti zaradi volitev, ki bodo konec meseca. "Lahko zatrdimo, da bo vlada našla dodaten denar za pomoč pri izvedbi volitev na poplavljenih območjih. To bo storila s postavitvijo dodatnih začasnih volilnih postaj ali pa bo organizirala prevoz za tiste, ki bi radi šli na volitve," je danes dejal vladni tiskovni predstavnik Pawel Gras.

Reševal vozilo, voda ga je odnesla
Na hrvaškem Donava še naprej narašča, v Osijeku pa je precej visoka tudi Drava. Po izjemno zahtevnem prejšnjem tednu imajo trenutno gasilci razmere pod nadzorom. Moči so usmerili v črpanje vode iz poplavljenih hiš ter ostalih objektov.

Manj mirno noč pa imajo za sabo v Turčiji, kjer je narasla reka Kurbagadere zalila več vozil, kleti in cest. Eden izmed komunalnih delavcev je poskušal rešiti vozilo, pri tam pa ga je odnesla voda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.