Svet
24 ogledov

Fotografija, ki je razburila ljudi

dojenje Meg Nagle Facebook/The Milk Meg
Avstralka Meg Nagle je z objavo spodnje fotografije razdelila ljudi.

Hiter pogled na fotografijo razkrije, da na njej ženska doji otroka. Dejanje samo po sebi ne bi razburilo, če bi bila na fotografiji mama in sin. A temu ni tako. Na fotografiji sta Meg in njen nečak. Meg se je odločila, da ga bo podojila, ko je otrok zavrnil stekleničko mleka. "Videla sem, da je utrujen, zato sem ga priklopila in v nekaj minutah je zaspal," je zapisala pod fotografijo. 

Na njeno objavo so se odzvali tako tisti, ki v tem niso videli nič spornega, kot tisti, ki tega nikakor ne odobravajo. "Ne bi me motilo, če bi moja sestra podojila mojo hčerko. Je zdrava in ne kadi. Mleko je mleko. Ljudje pijemo kravje mleko," se glasi eden od zapisov. Nasprotniki trdijo, da lahko otroka doji samo njegova biološka mati. "Osebno postanem živčna, če samo pomislim, da bi kdo drug dojil mojo dojenčico," piše nekdo drug. 

Naglova je sebi v bran povedala, da je sestra vedela za vse skupaj. "Odkar je šla sestra nazaj v službo, se le stežka privaja na stekleničko. Včasih jo bo sprejel, včasih pa bo to le stežka," je za Kidspot povedala Meg. "Nekajkrat sem mu ponudila stekleničko, a jo je zavrnil. Videla sem, da ni lačen, ampak da želi zgolj zaspati. Podojila sem ga in v nekaj minutah je zaspal." Naglova je povedala, da sta bili s sestro dogovorjeni, da lahko nečaka podoji, če bo treba.

Kot je povedala Meg, ženske skozi zgodovino dojijo tudi tuje otroke, ne samo svoje. Ob tem dodaja, da se to dogaja še danes. "Večina nas o tem pač ne govori." 

Komentarjev 6
  • Franjo Erman 15:09 30.marec 2016.

    ampak z enosmerno karto

  • Franjo Erman 15:08 30.marec 2016.

    a je potem krava biološka mati, ker pijemo kravje mleko?- samo vprašam....

  • alibaba 17:00 29.marec 2016.

    Pošljimo jim Cerarja pa JJ,pa da vidijo zgago!