Svet
50 ogledov

Fotografija zadnjih trenutkov Martina in bombe

Eksplozija v Bostonu Reddit
V medije je prišel prizor nekaj trenutkov pred eksplozijo na maratonu v Bostonu, na katerem je viden deček, ki čaka na prihod svojega očeta v cilj. Za njim je viden osumljenec bombnega napada Džohar Carnajev z nahrbtnikom. Bomba v njem je bila za dečka usodna.

Osemletni Martin Richard je bil ena izmed treh smrtnih žrtev ponedeljkovega napada v cilju bostonskega maratona. Na fotografiji, objavljeni na spletni strani Reddit, je zelo verjetno prav on, poleg njega pa na fotografiji po poročanju ameriških medijev še njegova 7-letna sestrica, ki je v eksploziji izgubila nogo, in mati, ki je utrpela hude poškodbe glave.

Posnetek je očitno nastal le nekaj trenutkov pred eksplozijo bombe, narejene iz ekonom lonca. Na njem je z belo čepico viden 19-letni Džohar Carnajev, ki ga je policija pred uradno objavo identitete imenovala "Osumljenec številka 2." Medtem ko je na posnetkih nadzornih kamer pred tem z bratom Tamerlanom hodil za ograjo ciljne ravnine z nahrbtnikom na ramenih, je na fotografiji nahrbtnik že snel in ga očitno pravkar nameraval odložiti ob noge tamkajšnjih gledalcev. Brat je bombo, ki jo je razneslo kot prvo, odložil le nekaj deset metrov stran. 

8-letni Martin je po poročanju prič v cilju še objel očeta in mu čestital za tek na znamenitem maratonu, nato pa se vrnil k sestri in materi. Takrat pa je udarila eksplozija, ki je vzela tri življenja in poškodovala še okoli 180 ljudi, med njimi jih je veliko utrpelo zelo hude poškodbe, številnim so morali amputirati ude.

Gasilec Matt Patterson, ki v času eksplozije ni bil na dolžnosti, je v kaosu po eksploziji videl Martina na tleh in ga skušal rešiti z umetnim dihanjem, a je, kot je dejal za Daily Mail, slutil, da so poškodbe usodne. "Njegove oči so bile prazne," se spominja trenutkov, ki ga bodo preganjali vse življenje.

Komentarjev 1
  • siesta 20:15 19.april 2013.

    wtf ... kaj sem pa kaj takega napisal?