Svet
6538 ogledov

Srce parajoč prizor ganil mnoge, odziv neverjeten

solze otrok žalost jok
Pogled na dečka ga je pretresel. Želel je opozoriti na grozljive pogoje, a ni pričakoval takšnega odziva.

Fotografija objokanega dečka, ki se poslavlja od mrtvega očeta, je pretresla ne samo njenega avtorja, ampak tudi številne druge. Potem ko je Shiv Sunny, novinar indijskega The Hindustan Times, objavil fotografijo, so jo delili več kot 7 tisočkrat. 

Sunny je za BBC povedal, da ga je prizor pretresel. Enajstletni otrok se je poslavljal od očeta, ki je umrl na delu. "Videl sem veliko tragedij, a česa takega nisem videl še nikoli," je dejal novinar, ki običajno poroča o tragedijah in zločinih. 

27-letni Anil je bil zaposlen v podjetju, ki skrbi za kanalizacijo v glavnem indijskem mestu. Umrl je, ko se je vrv, s pomočjo katere se je spuščal v kanalizacijski sistem, strgala in je padel v globino. 

"Želel sem opozoriti na številne smrti delavcev v kanalizacijskih sistemih," je dejal novinar. Fotografijo je posnel nekaj minut pred upepelitvijo. Družina ni imela denarja za upepelitev, zato so ji na pomoč priskočili sosedje. Družino je pred kratkim doletela še ena tragedija, saj je umrl njihov najmlajši član, štirimesečni deček. Zbolel je za pljučnico, starša pa nista imela dovolj denarja, da bi kupila potrebna zdravila. 

Po objavi fotografije so pri nevladni organizaciji Uday organizirali zbiranje denarja za družino. Odziv je bil neverjeten. V enem dnevu so zbrali več kot 35 tisoč evrov. Sunny upa, da bo družina s tem denarjem lahko omogočila boljšo prihodnost otrokom. 

Nesrečo je preiskala tudi policija, ki je ugotovila, da vrv, ki jo je uporabljal Anil, ni bila dovolj močna. Poleg tega pri delu ni uporabljal nobene zaščitne opreme. 

To je že druga smrt na tem delovnem mestu v zadnjem mesecu. V Indiji naj bi vsako leto umrlo okoli sto delavcev, ki skrbijo za kanalizacijske sisteme. Sindikati opozarjajo, da zanje ni ustrezno poskrbljeno in da jim delodajalci ne nudijo ustrezne zaščitne opreme.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.