Svet
12315 ogledov

Fotografije s smučišča: Varnostna razdalja? Pa kaj še!

Sljeme 24sata
To so fotografije z zagrebškega Sljemena. Prek dneva, pa tudi na nočni smuki je tam več tisoč ljudi, ki se ne držijo predpisanih ukrepov. Nihče ne nosi zaščitnih mask, kaj šele, da bi vzdrževali 1,5-metrsko medosebno razdaljo.

Hrvaški mediji so se razpisali o dvoličnosti vlade, ki ne dovoli odprtja lokalov, ne smejo prodajati niti kave za na pot, saj bi po njihovem lahko tako nastajale večje množice ljudi. Vladni argument je, da ljudje na kavo ne pridejo le zaradi kave, pač pa zaradi druženja.

Celo epidemiolog Branko Kolarić, ki je tudi član hrvaške vladne svetovalne skupine za covid-19, je včeraj poudaril, da je prepoved prodaje kave nelogična: "Ljudi spodbuja k protestom občutek krivice in nepravična razporeditev bremena krize. Tudi meni se zdi odločitev o prepovedi prodaj kave nelogična. Če nekaj ni dovolj razjasnjeno, bi bilo treba pojasniti, zakaj je tako."

Na Hrvaškem se je z objavo fotografij s smučišča in nabito polnega avtobusa, ki vozi na smučišče, odprla razprava, češ da veljajo dvojni kriteriji.

"Ne strinjam se, da obstajajo dvojna merila. Merila določamo v okviru tega, kaj je mogoče storiti z epidemiološkega vidika ali kdo lahko dela. Teh fotografij ne morem komentirati, predvidevam, da so od sinoči in to zagotovo ne more biti nekaj, kar je normalno, kar je sprejemljivo in kar je navsezadnje epidemiološko upravičeno. Upravitelj smučišča bi moral v skladu z epidemiološkimi razmerami zagotoviti ustrezne ukrepe," je dogajanje na Sljemenu v oddaji Otvoreno na HRT sinoči komentiral hrvaški minister za delo Josip Aladrovič.

Dok se ugostitelji i vlasnici teretana bore da počnu raditi, a danas su održali i prosvjed na Trgu bana Jelačića, na zagrebačkom Sljemenu gužva kao da nema nikakvih epidemioloških mjera. Dvostruki kriteriji ili ne potaknuli su burnu raspravu u večerašnjem Otvorenom. #Otvoreno Više ➡ https://bit.ly/2Mw7qxk

Posted by HRT Otvoreno on Wednesday, February 3, 2021
Komentarjev 8
  • milan41 18:10 06.februar 2021.

    Zapreti smučišče do konca sezone , upravi pa kazen zaradi preveč prodanih kart , da jih bo glava bolela !

  • Avatar Leon
    Leon 10:14 04.februar 2021.

    Hrvati nimajo podatkov IJS . Imajo dnevno manj okuženih in hospitiliziranih kot Slovenija .

  • sam1 09:54 04.februar 2021.

    Čreda intelektualcev.....verjetno vmes tudi kakšen,ki nam diktira ukrepe in piše kazni za kršenje......