Svet
19 ogledov

Fotorobot, ki je osmešil policiste

Ropar Poljska policija
Policija v poljskem mestu Gronowo je te dni tarča posmeha. Na pomoč javnosti so se obrnili z zares originalno fotografijo storilca, hkrati pa izdali ime edine priče, ki je tatu videla.

Zamaskirani neznanec je pred dnevi iz menjalnice ukradel okoli 13.000 evrov. Popihal jo je v neznano, edina priča dogodka pa si je zapomnila, da je skozi njegovo povezo opazila rjave oči.

Policija je na podlagi tega podatka izdelala fotorobota zamaskiranega storilca in javnost prosila, naj ji pomaga, če ga kdo prepozna. Da bi bila mera polna, je izdala še ime priče, ki je bila s policijo pripravljena sodelovati le pod pogojem, da ohranijo njeno anonimnost.

"Tokrat se res nismo izkazali," se je s pepelom posipal tiskovni predstavnik tamkajšnje policije Tomasz Stawarski.

Komentarjev 2
  • Erika Brecelj 16:59 03.oktober 2012.

    Fotorobot je vreden posmeha, za izdajo identitete priče mi pa resnično ni do smeha. Pri nas ni nič boljše. Dokler so v vrstah policistov nepreverjeni ljudje s tako rečenim "šnelkurz" tečajem za policista, se niti malo ne počutim varna. In ...prikaži več takšni gredo po šihtu v gostilno kjer vaščanom izblebetajo vsako podrobnost svojega dela. Kar spomnimo se raznoraznih preiskav kriminalnih združb, ko so potem policisti svojim kolegom, kriminalcem, dali vse podatke preiskave. Enako je s pričami. Vedno se v policijskih vrstah najde faktor, ki ni 100% profesionalen in izda skrivnosti osebam, ki bi jih zadnje morale vedeti. Tako potem pride do maščevanj in na koncu je preobrata, da priča postane večji kriminalec od tistega katerega je prijavila.

  • drugivlak 13:51 03.oktober 2012.

    Hi, hi, so pocarji. Naši ga kar določijo, pa je.