Svet
16 ogledov

Fotorobot morebitnega morilca iz francoskih Alp

Fotorobot potencialnega morilca Reuters
Francoska policija je objavila fotorobota motorista, ki je bil med lanskim štirikratnim umorom v francoskih Alpah v bližini kraja zločina.

Na skici je moški s kozjo brado, še pomembnejša pa je motoristična čelada. Čelad takih barv, kot so jih opisale priče, je bilo izdelanih le okoli osem tisoč primerkov.


Priče so o motoristu poročale že vse od začetka, a policija o njem ni obvestila javnosti, saj ni želela, da bi se potuhnil in skril. Sprva so želeli lastnika čelade odkriti prek dobaviteljev, a jim ni uspelo.

"To je nekdo, ki je bil v obdobju, ki nas zanima, blizu dogajanja in ki je morda kaj storil ali videl," je povedal vodja preiskovalcev pri lokalni policiji Beonit Vinnemann. "Potencialno je storilec, a v prvi vrsti priča," je še dodal.

Več ali manj v slepi ulici

Policija išče tudi avtomobil BMW 4x4 z volanom na desni strani, ki so ga prav tako opazili blizu kraja zločina.

Kakšnih uporabnih sledi pa nimajo. Preiskovalci so oblikovali več teorij. Ena od njih je, da za umorom stoji brat umrlega al Hillija Zaid in da naj bi šlo za spor okoli dediščine. Zaida al Hillija je britanska policija junija aretirala, a so ga pozneje izpustili. Sam vse obtožbe zavrača.


F-box




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.