Svet
13 ogledov

Francija bombardira položaje Islamske države v Siriji

francoski bombniki EPA
Francija se je pri napadih na cilje Islamske države v Siriji pridružila ZDA.

Francija je začela napadati položaje položaje skrajne sunitske organizacije Islamske države v Siriji. Iz urada francoskega predsednika Francoisa Hollanda so sporočili, da so bile tarče napadov določene med izvidniškimi poleti, ki so jih izvajali od 8. septembra. 

"Napadli bomo vsakič, ko bo ogrožena naša nacionalna varnost," piše v sporočilu. Gre za prve napade francoskih letal na tarče skrajnežev v Siriji, pred tem pa so že napadali tarče Islamske države v Iraku.

Kobane | Avtor: EPA EPA

V uradu francoskega predsednika ob tem pozivajo k "celoviti rešitvi za sirski kaos", kjer je treba zaščititi civilno prebivalstvo pred vsemi oblikami nasilja - pred Islamsko državo in drugimi terorističnimi skupinami, pa tudi pred bombardiranjem vladnega režima.

Sirski begunci | Avtor: EPA EPA

Od izbruha državljanske vojne v Siriji je umrlo 200 tisoč ljudi, štiri milijone pa jih je pobegnilo iz države.

Komentarjev 3
  • benč 19:41 27.september 2015.

    Se mi zdi, da kar se naših komentarjev tiče in ostalega poročanja, se Žurnal boji svoje sence!

  • benč 19:39 27.september 2015.

    Kaj so čakali do zdaj?

  • novispenjac 13:30 27.september 2015.

    Smešni ste žurnal. Včeraj sem napisal, da združena levica zagovarja kvazi enakopravnost in da bomo pod njo vsi enaki - vsi revni. Danes ste mi blokirali račun "spenjac". Čestitke urednik, sedaj pa se vprašajte, zakaj domnevam, bo vaš feniks poniknil ...prikaži več tako kot prejšjni avstrijski lastniki. Moji komentarji niso nikoli žaljivi, kvečjemu ironični, zato je vaše dejanje čisto omejevanje svobode govora. Ne morete preprečiti svobode govora!