Svet
2672 ogledov

Francoska ministrica na naslovnici Playboya

Marlene Schiappa
1/5
Profimedia
Ministrica odločno: "V Franciji so ženske svobodne, z vsem spoštovanjem do nazadnjakov in hinavcev."

Ministrica v francoski vladi se bo pojavila na naslovnici revije Playboy, kar je v državi sprožilo plaz kritik. Marlene Schiappa bo sicer na naslovnici francoske izdaje revije popolnoma oblečena - dala je namreč intervju na temo pravic žensk in vprašanjih LGBTQ+.

Shiappa se že dolgo zavzema za enakost spolov in je prvopodpisana pod francoski zakon, ki prepoveduje nadlegovanje žensk.

Vseeno je njena odločitev sprožila kritike, saj državo pretresajo vsesplošni nemiri zaradi reform predsednika Emmanuala Macrona, povezanih z dvigom upokojitvene starosti z 62 na 64 let. Poslanka Zelenih Sandrine Rousseau je za TV kanal BFM komentirala: "Kje je spoštovanje do Francozov? Ljudje, ki bodo morali delati dve leti več, ki demonstrirajo, ki zaradi inflacije ne morejo jesti ... Podpiram vse pravice žensk, a v pravem družbenem kontekstu."

Tudi francoska premierka Elisabeth Born je gospe Schiappa povedala, da fotografiranje za naslovnico Playboya "sploh ni primerno".

Schiappa pa je v soboto zvečer v objavi na Twitterju dejala, da so "v Franciji ženske svobodne, z vsem spoštovanjem do nazadnjakov in hinavcev".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.