Svet
13 ogledov

Francoska stranka bo tožila Madonno

marine le pen Reuters
V francoski skrajno desni stranki Nacionalna fronta so danes potrdili, da nameravajo tožiti ameriško zvezdnico Madonno zaradi videoposnetka, ki ga je predvajala na sobotnem koncertu v Parizu.

Tožba ji grozi, ker na videopsnetku prikazuje predsednico stranke Marine Le Pen s kljukastim križem na čelu. Posnetek služi kot ozadje za Madonnin nastop, in je za trenutek pokazal obraz Le Penove s kljukastim križem na čelu in to le malo za tem, ko so bile na projekciji vidne oči nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja.

"Ne moremo sprejeti tako osovražene primerjave," je povedal podpredsednik Nacionalne fronte Florian Philippot in dodal, da bodo tožbo zoper Madonno vložili ta teden.

S tožbo zagrozila že maja

Vodja skrajne desnice je že po tistem, ko je Madonna videoposnetek maja prikazala na koncertu v Tel Avivu, zagrozila s tožbo, a kljub temu ga je pevka predvajala tudi na sobotnem koncertu na pariškem Stade de France.

Po navedbah Philippota gre za "le še eno provokacijo na svetovni turneji Madonne, da bi ljudje govorili o njej ".Zatrdil je, da je bil stadion v Parizu "daleč od polnega", koncert in turneja Madonne pa da sta "popoln polom".

V okviru svoje MDNA turneje bo zvezdnica v Franciji znova nastopila 21. avgusta, in sicer v Nici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.