Svet
14 ogledov

Francoz se je naredil francoza

Letalo Bombardier Dash 8. EPA
61-letnik se je izdajal za člana posadke Air France in zasedel pilotov sedež na letu iz Filadelfije na Florido. Po ukrepanju stevardese so moškega aretirali.

Francoz Philippe Jeannard je v sredo zvečer poskušal zamenjati svojo letalsko karto za poslovni razred, a mu to ni uspelo.

Ko je 61-letnik iz La Rochellea v zahodni Franciji prišel na letalo, se je namesto na svoj sedež odpravil v pilotsko kabino in se usedel poleg pilota. Na sebi je imel belo srajco in črno usnjeno jakno z epuletami letalske družbe Air France, je sporočila policija. Francoz je trdil, da je sicer pilot nekega nacionalnega prevoznika, a ustreznih dokumentov ni priložil. Kot še dodaja policija, potniki na US Airways niso bili v nevarnosti. Stevardesa je nemudoma poklicala policijo, ki je "pilota" aretirala ter zasegla ponarejene dokumente. "Imel je Air france majico, torbo ... Videti je bil, kot da je član Air France posadke," je za ameriško WTXF TV povedal Michael Murphy. Francoza so obtožili kaznivega postopka ponarejanja evidenc, izdaje za drugo osebo in kazanja lažnega osebnega dokumenta. Plačati je moral milijon funtov kazni.

Incident ima vse značilnosti legendarnega Franka Abagnale, ki je znan kradljivec identitet, med drugim tudi identitete pilota ameriške družbe Pan AM za pot okoli sveta.

Njegova zgodbo so uporabili v filmu Ujemi me, če me moreš, z Leonadrom DiCaprijem v glavni vlogi.

 

Komentarjev 1
  • Aspetiamo 22:04 22.marec 2013.

    Milijon funtov kazni? Verjetno jih je potegnil iz žepa in jim jih naštev v bankovcih po deset funtov. Tole se pa bere precej neverjetno.