Svet
0 ogledov

Francozi ob rami Američanov

Bombnik B-52 Žurnal24 main
Francoski bombniki so začeli obstreljevat položaje Islamske države v Iraku. Francozi so tako postali prvi zavezniki Američanov. Islamska država je včeraj objavila nov video ugrabljenega britanskega fotoreporterja.

Francoski bombniki so začeli obstreljevati položaje Islamske države na severozahodu Iraka, je potrdil francoski predsednik Francois Hollande. Francozi so se tako postali prvi zavezniki Američanov, ki so se jim pridružili pri obstreljevanju položajev Islamske države. Američani so od avgusta izvedli že 170 zračnih napadov. Hollande je izključil možnost, da bi na območje poslali tudi kopenske sile.  

Serija posnetkov o resnici Islamske države

Islamska država (IS) je včeraj objavila nov video posnetek, v katerem britanski  fotoreporter John Cantlie trdi, da je v njihovih rokah in da bo v vrsti posnetkov razkril "resnico o sistemu in motivih Islamske države".

Cantlie  je poročal za vrsto britanskih časnikov, kot so The Sunday Times in Sunday Telegraph, pa tudi s francosko tiskovno agencijo AFP. V Siriji so ga ugrabili že julija 2012 skupaj z nizozemskim fotografom, vendar je uspel pobegniti. Ponovno so ga zajeli takoj ob vrnitvi v Sirijo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.