Svet
57 ogledov

Frankfurt: daljše zamude in odpovedi letov

odpovedi letov na frankfurtskem letališču Reuters
Med nadaljevanjem stavke kontrolorjev letenja na frankfurtskem letališču so v Adrii Airways svoje potnike pozvali k pravočasni prijavi na let. Ob tem v slovenskem letalskem prevozniku pojasnjujejo, da zaradi stavke lahko prihaja do daljših zamud.

Kot so sporočili iz Adrie Airways, jih je nemški letalski prevoznik Lufthansa obvestil, da je zaradi stavke odpovedal določeno število letov, za podrobne informacije pa vse potnike naproša, da status svojega leta preverijo na njihovi spletni strani.

"Hkrati želimo vse potnike obvestiti, da se lahko stavka kadarkoli predčasno prekine, zato še enkrat poudarjamo, naj se potniki pravočasno zglasijo na letališču za odhod," so še poudarili.

Nemški letalski prevoznik Lufthansa je zaradi napovedane stavke letalskih kontrolorjev na letališču v Frankfurtu, ki se bo začela ob 15. uri, odpovedal sto poletov.

Stavka za boljše in bolje plačano delo

Okoli 200 kontrolorjev letenja na frankfurtskem letališču, ki usmerjajo letala na parkirne prostore in z njih, bo po napovedih stavkalo do 22. ure. Člani sindikata kontrolorjev letenja (GdF) zahtevajo višje plače in krajši delovni čas, za stavko pa so se odločili, ker jim ni uspelo doseči dogovora z upraviteljem frankfurtskega letališča, družbo Fraport.

Frankfurt ogromno letalsko vozlišče

Frankfurt je največje nemško letališče in tretje največje v Evropi. Na trenutnem, zimskem urniku letališča je tedensko 4535 potniških poletov, ki Frankfurt povezujejo z 275 destinacijami. V tovornem prometu je na teden predvidenih 240 poletov. Lani je prek frankfurtskega letališča potovalo 56,44 milijona potnikov, kar je rekordno število.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.