Svet
55 ogledov

Frankfurt: Na letališču morala dokazati, da doji

Frankfurt letališče EPA
Od 33-letne Singapurke so na letališču zahtevali dokaz, da res doji. Pred uslužbenko je morala stisniti dojko.

Gayathiri Bose se je pritožila nad obravnavo, ki jo je bila deležna na nemškem letališču. Med pregledom se je tamkajšnjim uslužbencem zazdela sumljiva, ker je s seboj nosila črpalko za dojenje, potovala pa je brez otroka. Bosejeva je napovedala, da bo preučila, kakšna pravna sredstva ima na voljo po "ponižujoči" izkušnji, ki jo je doživela v Nemčiji, piše BBC.

Črpalka v prtljagi, kje pa je otrok?

Bosejeva, ki je potovala sama, je prejšnji četrtek imela rezerviran let iz Frankfurta v Pariz. Pri pregledu ročne prtljage pred vkrcanjem na letalo so jo potegnili iz vrste in jo začeli zasliševati. "Z začudenjem so me spraševali, če dojim in kje je moj otrok, če je v Singapurju," je povedala. Niso ji verjeli, ko jim je zatrjevala, da je "sumljiva" naprava, prsna črpalka. 

Vzeli so ji potni list in jo odpeljali v posebno sobo, kjer jo je zaslišala policistka. Ta je od nje zahtevala, da ji dokaže, da doji. "Naročila mi je, naj odpnem bluzo in ji pokažem dojke. Nato me je vprašala, zakaj nimam nič pritrjeno na prsi, če dojim in si črpam mleko. Odvrnila sem ji, da ne obstaja naprava, ki bi bila stalno pritrjena na dojke in da se črpalko prisloni k prsni bradavici, nato pa naprava opravi svoje," je povedala Bosejeva.

"Odpnite srajco!"

 

Ker pa policistke očitno ni prepričala, je ta od nje zahtevala, da ji dojenje dokaže tako, da si z roko iztisne mleko. Bosejeva je to tudi storila. "Bila sem v šoku. Spreletavala so me različna čustva. Poleg tega sem bila sama in nisem bila prepričana, kaj se bo zgodilo, če se bodo odločili, da mi vse skupaj otežijo," je dejala. Šele po koncu zaslišanja je dojela, kaj se ji je zgodilo. Preplavila so jo čustva.

Dogodek, ki je trajal skoraj 45 minut, je bil ponižujoč. Preden so ji vrnili potni list, so še testirali črpalko. Ko je policistki dejala, da se tako ne ravna z ljudmi, jo je ta odpravila z besedami, da je konec in naj gre.  

Nemška policija dogodka za BBC ni želela komentirati "zaradi varovanja podatkov". Priznali pa so, da so navedena dejanja neprimerna za obravnavo doječe matere.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 11:27 31.januar 2017.

    če je najmanjši sum te lahko pregledajo do golega ,samo ne da si po vseh časopisih in tv-jih,tako da diskretnosti očitno ne poznajo

  • Zmago 10:45 31.januar 2017.

    Trotl, eno babo bolj podrobno pregledajo pa so že spet "nacisti. Ko pa je par 100 mrtvih, pa so spet oni krivi, ker niso dobro pregledali,.............. ali pa je pilot kriv ;-\Doma bodi pa domače policaje zmerjaj z ...prikaži več "nacisti" ko te bodo pregledovali !!

  • Pepe007 10:30 31.januar 2017.

    Težava je, da operativec ne pozna vseh izdelkov in da ni lahko ugotoviti, če gre za napravo, ki je nevarna. Policistka se je očitno znašla po svoje, kako ugotoviti, če potnica ne laže in gre dejansko za napravo, ki jo ...prikaži več rabi mati, ki doji. Žal ponižajoče.Obstaja alternativa. Ta je, da so pregledi manj strogi in da uspe teroristom "osvojiti" par letal na leto in pobiti nekaj tisoč potnikov letno.