Svet
35 ogledov

Fritzl: Hiša bo zapisana v zgodovino

1/2
Žurnal24 main
Podnajemnik Fritzlovih, Alfred Dubanovski, se spominja besed Josefa Fritzla, ki jih razume šele danes, ko je na dan prišlo grozljivo odkritje.

Alfred Dubanovski
je bil med letoma 1995 in 2007 podnajemnik pri Fritzlovih. Že ob prihodu mu je Josef Fritzl razložil nekaj osnovnih pravil. Gospodar hiše mu je prepovedal vstop v klet, prav tako pa tudi fotografiranje vrta in hiše.

Dubanovski se je omenjenih pravil držal, spominja pa se, da je Fritzlov sin , Josef ml. , večkrat šel v klet. Med enim od sinovih obiskov kleti je Fritzla vprašal, ali bi lahko govoril z Josefom ml., ta pa ga je zavrnil, saj naj bi sin v kleti delal in ga zato ne bi smel motiti. Še vedno ni znano, ali je Josef ml. imel dostop do skrivnega dela kleti in ali je vedel, da je njegova sestra talka lastnega očeta.

 

Stanje mlade Kerstin

Devetnajstletna Kerstin je še vedno v umetno sproženi komi. "V naslednjih dneh ne pričakujemo večjih sprememb," je sporočil dr. Albert Reiter. "Potrudili se bomo po svojih najboljših močeh in mogoče se bo čez nekaj tednov njeno stanje izboljšalo."

Dubanovski je večkrat slišal čudne glasove, ki so prihajali iz kleti. Ko je o tem vprašal Fritzla, mu je ta povedal, da ima težave z grelcem v kurilnici. Dubanovski je v intervjuju za BBC še povedal, da mu je v spominu še posebno ostal pogovor s Fritzlom, med katerim je ta izjavil, da bo njegova hiša zapisana v zgodovino.

Je imel sodelavca?
Medtem ko na dan prihajajo novice o vsaj še dveh osebah, ki naj bi imeli dostop v klet , policija dvomi, da je imel Fritzl sodelavca. Preiskava sicer še poteka, a policija za zdaj ni našla "ne tehničnih ne bioloških sledi" , ki bi kazale, da je poleg Fritzla še kdo hodil v klet.

Policija je tudi sporočila, da za zdaj ne preiskuje Fritzlove vpletenosti v umor Martine P. , ki se je zgodil pred več kot 20 leti. V tem času je namreč Fritzl imel v lasti hotel in restavracijo ob jezeru, kjer so našli umorjeno dekle, zaradi česar so ga mediji predstavili kot možnega osumljenca za umor.

Prihajajo prva sovražna pisma
Fritzlov odvetnik Rudolf Mayer , eden od najbolj priznanih avstrijskih branilcev, je povedal, da so že začela prihajati prva sovražna pisma. "Mediji Josefa Fritzla predstavljajo kot grozno pošast in seksualnega tirana. Moja naloga je prikazati ga kot človeka," je povedal Mayer.

Preveč je povedal
Mayer je s Fritzlom opravil obsežne razgovore, a o njih ne želi podrobneje govoriti, saj pravi, da je Fritzl povedal že preveč. Osumljenec naj bi mu pripovedoval o svojem življenju in drugih pomembnih zadevah.

O njegovem življenju pred poroko z Rosemarie leta 1957, starših in otroštvu ni veliko znanega. Morda odgovori na številna vprašanja o njegovih dejanjih ležijo prav tu. Mayer je odločen ugotoviti čim več o Fritzlovi preteklosti, saj je prepričan, da obstaja vzrok za njegova dejanja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.