Svet
4 ogledov

Fritzl: Hotela, da ugrabim še eno

Grozodejstva, ki jih je 24 let počel Fritzl s svojo družino, so na dan prišla še Žurnal24 main
Joseph Fritzl trdi, da ga je hčerka Elisabeth rotila, naj ugrabi še eno dekle, da bi ji delala družbo.

To je 73-letni Fritzl, ki je Elisabeth 24 let zadrževal v kleti in z njo spočel sedem otrok, dejal v svoj zagovor, ki ga bo obramba predložila v ponedeljek ob začetku sojenja "pošasti iz Amstettna".

"Hotela je, naj ugrabim še eno dekle, da se bo lahko s kom pogovarjala," je dejal psihiatrom. "Zares je bila osamljena. Toda jaz sem imel dovolj problemov že z eno samo žensko 'tam spodaj'," je povedal.

Fritzl je razložil, da je bilo takrat – v prvem letu Elisabethinega ujetništva klet premajhna za dve osebi, poleg tega jo je še dodatno zmanjšal zaradi izolacije, s katero je udušil ropot električnega motorja za odpiranje betonskih vrat.

Mala sobica je vedno služila le kot začasna shramba za hrano, je dodal. Fritzla obtožnica bremeni umora, posilstva, incesta, zasužnjevanja, ugrabitve in zlorab. Kot je znano, je s svojo danes 43-letno hčerko spočel sedem otrok, eden je kasneje umrl zaradi težav z dihanjem, enkrat pa je Elisabeth splavila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.