Svet
20 ogledov

Fritzl naj bi bil neprišteven

1/2
Žurnal24 main
Odvetnik Josefa Fritzla, zločinca, ki je 24 let v svoji hiši zadrževal hčerko in njune tri otroke, je dejal, da se bo Fritzl pred obtožbami branil z neprištevnostjo.

Odvetnik Rudolf Mayer je dejal, da verjame, da je 73-letni Josef Fritzl duševno bolan. "Nekdo, ki je duševno bolan, se ne zaveda tega, česar ga obtožujejo," je še dejal Mayer in dodal, da bi moral Fritzl kazen prestati prej v psihiatrični bolnišnici kot v zaporu, če bi bil obsojen. Sicer pa se Fritzl v zaporu sooča z vedno večjim prezirom sojetnikov. Odgovorni so ga zato že premestili v samico, saj mu sojetniki grozijo, da ga bodo ubili. Kljub premestitvi pa so sojetniki prepričani, da se bodo Fritzlu že nekako maščevali. Zaporniki, ki so zlorabljali otroke, so po besedah vodje zapora v Sankt Pöltnu Güntherja Mörwalda vedno tarča drugih sojetnikov. Ob tem je tudi dejal, da je Fritzl pod posebnim nadzorom tudi zato, da ne bi naredil samomora.

Elisabeth prvič o dogodkih v hiši
Sicer pa en teden po odkritju skrivnega bivališča, v katerem je Josef Fritzl 24 let zadrževal svojo hčerko in njene otroke, na dan še vedno prihajajo grozljive podrobnosti.
Prvič po odkritju skrivnega bivališča je spregovorila tudi Elisabeth Fritzl, ki je bila v kleti zaprta 24 let. Ujetništvo se je začelo tako, da jo je oče prisilil, da je šla z njim v klet, kjer je morala z zvezanimi rokami ležati dva dni. Po dveh dneh je oče spet prišel v klet in jo zvezal v pasji položaj, tako da je lahko Elisabeth šla le na stranišče. Nato pa so sledila mučna leta, saj vse od takrat Elisabeth ni videla dnevne svetlobe, poleg tega pa je morala več let prenašati posiljevanje svojega očeta. Ob tem je zdaj stopila v bran svoji materi in dejala, da ta zagotovo ni vedela, kaj se dogaja v kletnih prostorih hiše.       

NE PREZRITEVIDEOFritzl: Hiša bo zapisana v zgodovino |

Podnajemniki so slutili, da se nekaj dogaja
Grozljivo dogajanje v stanovanjski hiši v Amstettnu pa so slutili tudi nekateri stanovalci hiše. Sepp Leitner(42), ki je bil podnajemnik pri družini Fritzl in je živel tik nad ujeto družino, je razkril, da mu je Elisabethina prijateljica razkrila, da je Josef posiljeval hčerko, Sepp pa ni vedel, da jo je tudi zaprl v klet, kjer je bila njegova spolna sužnja. Da je bil Fritzlov zločin res dobro prikrit pa prikazuje tudi video, kjer se podnajemniki predajajo zabavi in si niti v sanjah ne predstavljajo, da se pod njihovimi nogami dogaja večletno posiljevanje in ujetništvo Fritzlove hčerke. 

Pes je čutil, žena naj ne bi vedela nič
Po štirih letih bivanja v "hiši groze" se je moral Sepp izseliti zaradi psa, ki je čutil, da se v kleti dogaja nekaj groznega. "Sam je vedno tekel proti kletnim vratom in lajal v njih. Mislil sem, da je samo tako navdušen, ker gre ven. Ko je Fritzl izvedel za psa, je zamenjal ključavnico na vratih moje sobe in ostal sem brez doma. Bil je besen," se spominja Sepp. Sicer pa se je oglasila sestra Fritzlove žene, ki je v intervjuju dejala, da slednja ni vedela, kaj se v resnici dogaja z njeno hčerko. "Bil je tak tiran," je dejala ženska, poimenovana kot Christine R.. Dejala je še, da je Fritzl leta 1967 odsedel 18 mesecev zaporne kazni zaradi posilstva. Pravi, da je bila takrat njena sestra v šoku, a mu je oprostila, saj "vsi delajo napake".

Fritzl ugrabitev načrtoval že leta 1978
Avstrijska policija je sporočila, da je Josef Fritzl ugrabitev Elisabeth načrtoval že leta 1978, ko je bila stara le 12 let. Vodja spodnjeavstrijskega oddelka za kriminalne preiskave Franz Polzer je tako povedal, da je Fritzl leta 1978 vložil prošnjo za razširitev prostorov, ki so kasneje postali center skrivnega stanovanja, kar kaže na to, da je imel Fritzl že pred letom 1984 namen izvršiti ugrabitev ter mu je uspelo prevarati tako svojce kot vse ostale okoli njega.

S policije so tudi sporočili, da je Fritzl najverjetneje deloval sam, prav tako pa že preučujejo trditve ljudi, ki trdijo, da jih je Fritzl posilil pred 30 in več leti.



PREBERITE ŠE: Odvetnik: Fritzl ne spada v zapor | GALERIJA: Hiša, polna groze in trpljenja |

Upokojeni inženir Josef Fritzl je namreč v kletnih prostorih družinske hiše uredil pravo stanovanje s kuhinjo, spalnico in kopalnico. V njem je danes 42-letna Elisabeth z njunimi tremi otroki živela kar 24 let, saj zaradi zelo dobro varovanega stanovanja (vhod vanj je bil možen le skozi skrivna vrata iz armiranega betona, ki so se odpirala s posebno kodo na pogon električnega motorja) ni mogla pobegniti. Edino okno v svet sta predstavljala radio in televizija. Večletna srhljiva skrivnost je prišla na dan po tem, ko je 19-letna Kerstin, hči Elisabeth in njenega očeta, pred štirinajstimi dnevi hudo zbolela. Slednja je v zelo slabem zdravstvenem stanju in se še vedno bori za življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.