Svet
74 ogledov

Fritzl sanja o svobodi

Zloglasni monstrum naj bi v zapor dobival številna pisma podpore. "Fritzl ima ob Žurnal24 main
Josef Fritzl, ki v zaporu prestaja kazen zaradi zasužnjevanja svoje hčerke in njunih šestih otrok, upa, da bo nekoč prišel na svobodo in skrbel za svojo ženo.

Novinarji nemškega Bilda so v avstrijskem zaporu Stein obiskali enega najslavnejših zapornikov na svetu Josefa Fritzla. Čvrst stisk roke, nasmeh na obrazu in dolgi lasje. "Frizerje sovražim še bolj kot zobozdravnike," jim svoj videz pojasni Fritzl.

Svetovno znan sem.
Josef Fritzl

Ob vprašanju, ali obžaluje svoja dejanja, Fritzlu hitro izgine nasmeh z obraza. Na hitro nekaj zamomlja o ljubezni in začne govoriti o svoji ženi, s katero je poročen 55 let. "Poslal sem ji osem pisem, a nisem dobil odgovora. Vem, da me bo vedno ljubila," je prepričan Fritzl. Poročni prstan ima varno spravljen, saj se boji, da bi mu ga kdo ukradel. Prizna, da ponoči veliko razmišlja o svoji ženi. Upa, da se mu bo izpolnila želja o odhodu iz zapora. Na stara leta "bi rad skrbel za svojo ženo", razkrije Fritzl.

Kasneje bi rad skrbel za svojo ženo, saj mi je bila vedno zvesta.
Josef Fritzl

Obiskali ga niso
Čeprav sanja o srečnem koncu, pa je le malo verjetno, da bi do njega prišlo. Po petnajstih letih bo lahko zaprosil za pogojni izpust, a njegovi odvetniki dvomijo, da mu bo odobren.

Med bivanjem v zaporu Fritzla njegovi družinski člani niso obiskali. Sam meni, da so za to krive oblasti.

Obdan z varnostniki
Dnevi v zaporu so si enaki. Zadolžen je za pomivanje tal na hodnikih in razdeljevanje hrane. Na sprehodih se mu ne pridružijo sojetniki, saj se bojijo, da bi ga kdo napadel. "Dva varnostnika sta zaradi moje varnosti vedno z menoj," razmere opisuje Fritzl.

Fritzl, znan tudi kot pošast iz Amstettna, prestaja dosmrtno zaporno kazen zaradi umora novorojenega otroka, zasužnjevanja in posilstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.