Svet
15 ogledov

Fritzlova soproga zavrnila ločitev

"Samo tisti, ki so neposredno prizadeti, lahko pišejo o 'občutkih obžalovanja'. Žurnal24 main
Rosemarie Fritzl je zavrnila vložitev tožbe za razvezo od svojega perverznega moža, navaja njena sestra. Glavni razlog naj bi bila upravičenost do pokojnine v primeru njegove smrti.

Christine Ranner je za avstrijski časnik Österreich zatrdila, da je pošast Josef Fritzl svojo soprogo v zadnjih dopisovanjih spraševal po tem, ali bi privolila v ločitev. 57-letna Rannerjeva pripoveduje, da ji je Fritzl v pismu zapisal, da je svoji soprogi poslal vsaj osem pisem, v katerih jo vsakokrat sprašuje, ali bi privolila v zakonsko razvezo. Par je namreč, v nasprotju s poročanjem nekaterih rumenih medijev, še vedno poročen.

Christine, ki živi v avstrijskem mestu Linz, je dejala: "Sestra se ni odločila za ločitev od svojega moža, saj bi to pomenilo njegovo končno zmago. Ločitev bi posredno pomenila tudi to, da Rosemarie v primeru njegove smrti ne bi bila upravičena do pokojnine."

"Posodil mi je denar"
Na novinarsko vprašanje, zakaj se je odločila pisati 75-letnemu obsojencu, ki je pred kratkim svojemu sojetniku zaupal, da je želel družino umoriti v kopeli kisline, odgovorila z besedami: "Bil je edina oseba, ki mi je pred 29 leti pomagala, ko sem se znašla v finančnih težavah. Bila sem mati samohranilka in sem nujno potrebovala denar v višini 1.500 šilingov (120 evrov). Takoj mi je posodil denar, ob božiču pa je dolg preprosto odpisal. Tega ne bom nikoli pozabila."

Rannerjeva je za časnik razkrila, da je Fritzl naredil veliko napako v trenutku, ko se ni javno opravičil za svoje zločine. "Samo tisti, ki so neposredno prizadeti, lahko pišejo o 'občutkih obžalovanja'. To, kar se je zgodilo, ni bilo nikoli načrtovano. Krivdo za storjene zločine moram nositi čisto sam. Moram reči, da bi se raje družil s tujci, saj mi zaupajo v meri, ki je moja družina ne bi nikoli dosegla," ji je v pismu zapisal Fritzl.

Prizorišče zločina bodo porušili
Omenimo, da je bil Fritzl aretiran leta 2008, kaj kmalu pa je bil obsojen na dosmrtno kazen, ki jo preživlja v avstrijskem zaporu Stein. Obtožen je bil posilstva, suženjstva, incesta, zadrževanja v ujetništvu, napada in umora iz malomarnosti. Njegova hčerka Elisabeth je v ujetništvu rodila sedem otrok. Eden je umrl, trije so živeli z njo v kleti, trije pa v zgornjem nadstropju s Fritzlom in njegovo ženo.

Hišo v Amstettnu, ki je zaradi krutih zločinov postala neke vrste turistična znamenitost, bodo kaj kmalu porušili, saj trenutni lastnik ni našel primernega investitorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.