Svet
30 ogledov

Fritzlovo hišo rušijo

280408_reuters_josef_fritzl Žurnal24 main
Hišo monstruma, ki je imel 24 let v kleti zaprto svojo hčer in ki ji je zaplodil sedem otrok, bodo porušili, je sporočil župan mesta Amstetten.

Upravnik s Fritzlovo imovino, Walter Anchbeck, je rušenje sicer napovedal že prej, zdaj pa so za odločitev sprejeli tudi zahtevane papirje s strani mestnih oblasti. V mestu bi radi prikrili sledi za grozodejstvi, ki jih je hiša skrivala skoraj četrt stoletja in zato postala poznana ne le širom Avstrije, pač pa malodane po vsem svetu. Zemljišče naj bi po rušenju prodali.

Kot je povedal župan mesta Herbert Kathengruber, za zdaj še ni odrejen datum rušenja, hkrati pa je po poročanju agencije Reuters dodal, da datuma mestne oblasti tudi ne bodo javno objavile. "Najraje bi videli, da bi hišo porušili čim hitreje in brez navzočnosti javnosti." V mestu si ne želijo novega navala medijev, hkrati pa si ne morejo šteti v čast, da se je takšen zločin kar 24 let dogajal praktično pred njihovimi očmi – zato bi radi vse sledi čim prej zabrisali.

Kot je znano, je bil Josef Fritzl maja leta 2009 obsojen na dosmrtno zaporno kazen. Svojo hčer Elizabeth je v kleti družinske hiše zadrževal 24 let, jo spolno zlorabljal in ji zaplodil sedem otrok.

 

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.