Svet
22 ogledov

Frizerjev ne, ker je proti gejevskim porokam

Susana Martinez EPA
Frizer iz ameriškega mesta Santa Fe se je odločil za poseben bojkot. Zavrnil je friziranje guvernerke ameriške zvezne države Nova Mehika, ker slednja nasprotuje gejevskim porokam.

Predstavniki kabineta novomehiške guvernerke Susane Martinez so kot običajno poklicali v frizerski studio Antonia Dardena, ki je s partnerjem v zvezi že 15 let.

"Zaradi njenega odklonilnega stališča do gejevskih porok sem jim rekel ne. Poklicali so še enkrat naslednji dan in me vprašali, ali sem si premislil. In še enkrat sem jim rekel ne," je Darden povedal za KOB.com.

Martinezova je že večkrat poudarila, da se lahko poročita le moški in ženska. Darden, ki je guvernerki pred tem že trikrat uredil pričesko, je povedal, da je ne bo strigel, vse dokler ne bo spremenila mnenja glede porok med istospolnimi partnerji.

"Če nisem dovolj dober, da bi se lahko poročil, potem je tudi strigel ne bom," je povedal za časnik The New Mexican. "Menim, da gre za enakopravnost, dostojanstvo za vsakogar," je še povedal. "Vsak par bi moral imeti pravico, da sta skupaj."

Tiskovni predstavnik guvernerke Scott Darnell je povedal, da je bila guvernerka zelo jasna, da ne podpira gejevske poroke, vendar verjame, da je vsak človek drugačen in da zaradi tega ne sme biti diskriminiran.

Dodal je, da Darden ni bil njen redni frizer in da so predstavniki urada po njegovi zavrnitvi poklicali še deset drugih salonov, kjer pa bi se lahko guvernerka brez težav ostrigla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.