Svet
19 ogledov

Fukušima: "Ne brez mojih živali"

Ljubljenčke so po potresu ob evakuaciji pustili za sabo, saj so lastniki menili,
1/2
Žurnal24 main
"Razumem jedrsko nevarnost in te zadeve, ampak živali ne moreš pustiti, da stradajo do smrti," pravi aktivistka organizacije za pomoč živalim po potresu na Japonskem.
Videoposnetek rešitve psa si lahko ogledate tukaj.

Na Japonskem so ustanovili zvezo Jears, ki se je specializirala za pomoč in iskanje živali, ki so po potresu 11. marca ostale v evakuacijskem pasu okoli nuklearke Fukušima.

Lastniki živali namreč niso pričakovali, da bo evakuacija trajala tako dolgo, in so živalim večinoma le pustili večje zaloge hrane. Zdaj je območje izpraznjeno že dober mesec.

Rešitve za živali niso predvidene
Prostovoljci zveze v zaščitnih oblekah redno hodijo v 20-kilometrsko območje okoli nuklearke, za katerega je bila odrejena obvezna evakuacija. S tem za živali na dolgi rok tvegajo svoje zdravje.

Po poročanju CNN-a nobena od ravni oblasti na Japonskem nima nikakršnih navodil ali pooblastil glede tega, kako ukrepati z živalmi v primeru obvezne evakuacije prebivalstva.

Zvezo Jears, katere slogan je "Ne brez mojih živali" in lastnikom dovaža manjše živali ter krmi živino, so ustanovile tri organizacije za pomoč živalim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.