Svet
21 ogledov

Ga bo seks stal svobode?

Berlusconiju grozi odprtje še vsaj treh sodnih procesov zaradi korupcije in davč Žurnal24 main
Italijansko tožilstvo uradno zahteva, da Berlusconija obtožijo zaradi domnevne vpletenosti v mladoletno prostitucijo in zlorabe položaja.

Milanski tožilec Edmondo Bruti Liberati je zahtevo danes vložil na sodišče. Silvia Berlusconija bremenijo, da je plačal za spolne odnose s 17-letnico in nato posredoval pri policiji, ko so jo aretirali, ker naj bi kradla. Preiskovalci so v teku preiskave želeli opraviti tudi pogovore s premierjem, a ta ni želel sodelovati. Tožilstvo naj bi se dokopalo do dveh dokumentov, ki naj bi dokazovali, da je premier plačeval prostitutkam.

Tožilstvo je prepričano, da ima dovolj dokazov za začetek sojenje. Najverjetneje pa to predstavlja začetek dolge sodne bitke. Sedaj je na potezi sodnik, ki ima pet dni časa, da se odloči o začetku sojenje. To bi se lahko začelo v roku nekaj mesecev.

Obiskovanje prostitutk v Italiji ni kazensko preganjano, se pa z zaporno kaznijo kaznujejo spolni odnosi z mladoletnicami. Berlusconi vse obtožbe zanika in vztraja pri tem, da je stvar politično motivirana.

Medtem so včeraj italijanski mediji poročali, da se je mafija dokopala do fotografij, na katerih je Berlusconi nag med orgijo z mladimi dekleti. Mafija naj bi fotografije želela prodati najboljšemu ponudniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.