Svet
72 ogledov

Gadafi, ekscentrik tudi med rjuhami

Ekscentrični Gadafi je znan po svoji ženski telesni straži. Fotografije njegove Žurnal24 main
Moamer Gadafi je bil zasvojenec s spolnostjo, saj je bilo z njim vsak dan v postelji tudi po pet žensk. Odvisen je bil od viagre, v Parizu pa je nekoč svojega pomočnika poslal po napravo za podaljševanje spolnega uda. To je le del pričevanj njegovega osebnega služabnika.

Devetindvajsetletni Faisal je v danes objavljenem intervjuju pojasnil nekatere skrivnosti svojega oktobra ubitega šefa, ki mu je služil sedem let.

"Bile so štiri ali včasih pet žensk vsak dan. Gadafiju je to postalo rutina. Hodile so v njegovo spalnico, z njimi se je zabaval, in ko je opravil svoje, je prišel ven, kot da bi se ravnokar useknil," je za britanski Sunday Times povedal Faisal. Po njegovih besedah se je spoprijateljil z nekaterimi od žensk ožjega kroga izbrank, znanih tudi pod imenom Revolucionarne nune. Opravljale so dvojno vlogo, saj so bile hkrati tudi Gadafijeve osebne stražarke.

Najboljše je Gadafi bogato obdaril, imele so lastne vile in avtomobile. Faisalu pa so povedale tudi marsikatero zgodbico o ekscentričnem libijskem samodržcu.

Ženske iz postelje v bolnišnico

Faisal trdi, da so nekatere od priležnic zaradi spolnih praks Gadafija hudo nastradale, saj so jih iz spalnice zaradi notranjih poškodb vozili neposredno v bolnišnico. Svoje žrtve je včasih izbiral kar na univerzi v Tripoliju, kjer je imel v bližini posebno sobo, v kateri je bilo edino pohištvo postelja.

Varnostnica padlega polkovnika. | Avtor: Reuters Reuters
Gadafi je bil zasvojenec z viagro. Bilo je tako hudo, da ga je njegova ukrajinska medicinska sestra, ki je skrbela za njegovo zdravje, rotila, naj zmanjša dnevni vnos modrih tablet.

Podaljšati želel "orodje"

Faisal je z novinarjem delil tudi zgodbo iz Pariza. Tam je Gadafi nekoč med obiskom poslal svojega služabnika v rdečo četrt z nalogo, naj mu prinese napravo za povečanje penisa. Diktatorjevo samopodobo je načenjalo tudi izpadanje las, zato mu je moral Faisal, sicer tudi njegov osebni kuhar, barvati lase, z njimi zakrivati plešo in mu mazati obraz s francoskim losjonom.

Faisal trdi, da je bil Gadafijev služabnik pod prisilo, saj da so grozili njemu in njegovi družini, ko je želel zapustiti to naporno službo. Med nedavno vojno v Libiji so ga uporniki zajeli in zaprli, vendar bo verjetno kmalu izpuščen brez obtožb. Britanski novinar je z njim opravili intervju med njegovim nekajdnevnim dopustom iz zapora.

Komentarjev 1
  • multinet 20:57 13.november 2011.

    A jih peče vest, ker so uničili eno državo in pobili toliko ljudi, pa valjajo take neumnosti in laži? Poden.