Svet
6 ogledov

Gadafi financiral Mesićevo kampanjo?

Mesić je napovedal, da si bo vsekakor ogledal kakšen slovensko-hrvaški derbi, na Žurnal24 main
Libijski voditelj Moamer Gadafi je financiral volilno kampanjo bivšega hrvaškega predsednika Stipeta Mesiča, razkrivajo dokumenti, ki so jih libijski uporniki našli v zgradbi tamkajšnje obveščevalne službe v Tripoliju.

Iz dokumentov je sicer razvidno, da je Gadafi financiral tudi volilne kampanje francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja, italijanskega premierja Silvija Berlusconija, ameriškega diplomata Davida Welcha ter druge znane in pomembne politične osebnosti na Zahodu.

Kot poroča Večernji list, je iz dokumentov tudi razvidno, da je libijski voditelj finančno podpiral tudi režim Slobodana Miloševiča. Vse to je za omenjeni časnik potrdil predsednik libijske Republikanske stranke za demokracijo in pravičnost Farag Abu Alesh.

Slednji je kot iz topa odgovoril na vprašanje, ali imajo podrobnejše informacije o prejemnikih libijskih finančnih sredstev na Hrvaškem: "Po informacijah, s katerimi osebno razpolagam, je diktator Gadafi financiral predvolilno kampanjo bivšega hrvaškega predsednika Stipeta Mesića. To dokazujejo tudi dokumenti, ki smo jih našli v Gadafijevi stavbi obveščevalne službe."

Na obtožbe se je že odzval Mesić. Dejal je, da so dokumenti o financerjih njegove kampanje javno dostopni in da se iz njih točno vidi, kdo mu je nakazal denar. Vse drugo je označil za neumnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.