Svet
10 ogledov

Gadafi grozi z napadom na Evropo

polkovnik Moamer Gadafi EPA
Libijski voditelj Moamer Gadafi je v televizijskem nagovoru zagrozil, da bo s stotinami vojakov sprožil napade na Evropo in se tako maščeval za Natove napade na državo.

"Na stotine Libijcev bo napadlo Evropo. Kot sem že dejal: 'Oko za oko, zob za zob.' Ampak dali jim bomo priložnost, da se spametujejo," je dejal Gadafi v televizijskem nagovoru državljanom.

Libijski voditelj, ki se s svojimi silami bojuje proti upornikom in vojaškim napadom zveze Nato, je imel govor v puščavskem mestu Sabha, ki je od Tripolija oddaljeno okoli 800 kilometrov.

V nagovoru okoli 50-tisočglavi množici je želel poudariti, da še vedno uživa podporo državljanov in da ima v tem delu Libije še vedno nadzor. "Obžaloval boš, Nato, ko se bo vojna preselila v Evropo," je dejal in dodal, da so Kanarski otoki, Sicilija in ostali mediteranski otoki, Andaluzija in južna Španija arabsko ozemlje, ki mora biti osvobojeno.

"Libijci nimajo problema, kolonialne sile so tiste, ki ga imajo. Želijo kontrolirati našo nafto. Ljubosumne so, ker nam je Bog dal nafto za darilo," je dejal libijski voditelj. "Ne bojimo se jih. Nimamo izbire, ampak moramo vztrajati in zdržati, postati mučeniki in se bojevati do konca."

Komentarjev 3
  • vodja 00:09 17.julij 2011.

    Kaj tebi ni jasno?

  • kriegmachine 08:14 09.julij 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES(resnica o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu dan danes) !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" DRZAVI..KDO ...prikaži več SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://iveksemsismovsi.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!

  • nergač 23:12 08.julij 2011.

    to so pa že blodnje pred koncem...