Svet
18 ogledov

"Gadafi je kot Stalin"

Žurnal24 main
Medicinska sestra, ki je zadnja tri leta skrbela za libijskega voditelja Moamerja Gadafija, je Libijo zapustila, ker jo je bilo strah, da Gadafi ne bo odobraval njenega razmerja. Primerja ga s Stalinom.

Oksana Balinska, 24-letna Ukrajinka, je zanikala govorice, da so bile ukrajinske medicinske sestre, ki so skrbele za Gadafija, tudi njegove priležnice. "Dotikale smo se ga samo, ko smo merile njegov pritisk," njeno zgodbo povzema srbski Blic.

Balinska je Gadafija označila za diskretnejšega od njegovega prijatelja Silvija Berlusconija. "Ko me je izbral, mi je dal roko in pogledal naravnost v oči," je opisala trenutek, ki ji je spremenil življenje. Pri libijskem voditelju je začela delati pred tremi leti in kmalu postala pomemben del osebja.

Ob nastopu dela je dobila opremljeno dvosobno stanovanje in voznika, ki ji je bil na razpolago 24 ur na dan. "Imela sem vse, o čemer sem sanjala, čeprav je bilo moje stanovanje ozvočeno," je pojasnila. Gadafi je bil do svojih medicinskih sester zelo velikodušen. Pogosto jim je dal denar za nakupovanje in jih jemal s seboj na potovanja.

Vsemu osebju je vsako leto poklonil zlate ure s svojo podobo. "V Libiji je bilo dovolj, da si pokazal to uro in odprta so ti bila vsa vrata in odpravljeni vsi problemi. Lokalno zdravstveno osebje je bilo ljubosumno na nas, ker smo zaslužile trikrat več od njih, okoli tri tisoč dolarjev na mesec. Očitno je, da je bila to njegova odločitev. Gadafi je kot Stalin, močan in bogat," je dejala Oksana.

Iz Tripolija je pobegnila pred skoraj dvema mesecema, ko je bila v četrtem mesecu nosečnosti. Bala se je, da Gadafi ne bi odobraval njenega razmerja s Srbom. "Mislim, da sem pravilno ravnala. Vsi prijatelji so mi rekli, da je čas, da poskrbim zase in otroka. Gadafija zdaj zapuščajo tudi bližnji prijatelji. Svoje otroke in še dve medicinski sestri je prisilil, da ostanejo in umrejo z njim," svojo zgodbo zaključuje 24-letnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.