Svet
10 ogledov

Gadafi: Sarkozy, vrni nam denar

V napadu je bil ubit brat Seifa al Islama, ki v javnosti brani politiko svojega Žurnal24 main
Gadafijev sin Saif al-Islam Gadafi od francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja zahteva, naj vrne denar, ki naj bi mu ga dali za njegovo predsedniško kampanjo leta 2007.

Saif al-Islam Gadafi trdi, da imajo podatke o bančnih transferjih, ki dokazujejo, da so financirali Gadafijevo predsedniško kampanjo. Dokaze so pripravljeni objaviti, je dejal v intervjuju za Euronews.

Libijci Sarkozyju zamerijo, da se je postavil na stran upornikov. "Sarkozy mora najprej vrniti denar, ki ga je vzel Libiji za financiranje svoje volilne kampanje. Financirali smo jo. Imamo vse podatke in smo jih pripravljeni razkriti. Prva stvar, ki jo zahtevamo od tega klovna, je, da libijskemu ljudstvu vrne denar," je odločen Gadafi. Po njegovih besedah jih je Sarkozy razočaral, zato jim mora vrniti denar.

Sarkozyjeva tiskovna predstavnica njegovih trditev ni komentirala.

Britanski Guardian poroča, da so jim njihovi libijski viri potrdili, da so bila na račun Sarkozyjeve predsedniške kampanje nakazana sredstva iz Libije. "Sarkozy igra umazano igro, zato jo igramo tudi mi," so jim pojasnili isti viri.

Francoska zakonodaja je zelo stroga glede donacij za politične kampanje. Lani je bil Sarkozy vpleten v škandal, povezan z nelegalnimi donacijami, ki jih je njegovi stranki nakazala najbogatejša Francozinja Liliane Bettencourt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.