Svet
81 ogledov

Gadafi spolne sužnje zlorabljal noč in dan

Moamer Gadafi Reuters
"V Gadafijevem hramu". Knjiga, v kateri avtorica razkriva najtemnejše skrivnosti nekdanjega libijskega voditelja Moamerja Gadafija.

Francoska novinarka Annick Cojean je v knjigi zbrala pretresljiva pričanja žensk, ki so bile del Gadafijevega harema. 

Ubiti libijski samodržec je imel v kleti labirint malih sob in apartmajev. Vanje je zapiral svoje spolne sužnje. "Gadafi jih je tepel, posiljeval, se izživljal nad njimi, jih mučil. Zanj je bil prav ta način ponižanja svojevrstno orožje in način dominiranja drugih," je dejala avtorica knjige.

Dekle, ki je v knjigi predstavljeno pod psevdonimom Soraya, je postala njegova sužnja, ko je imela le 15 let. Gadafijevi možje so jo ugrabili, danes se ne more vrniti k družini, ker se jo ta sramuje. "Ne boj se. Sem tvoj očka in tako me boš klicala. Sem pa tudi tvoj starejši brat in ljubimec. Vse to bom zate. Z mano boš ostala za vedno," Daily Mail povzema besede Soraye. Ker se mu je upirala, so ji hitro dali "lekcijo".

Druga žrtev je predstavljena pod psevdonimom Houda. Gadafija je spoznala, ko je imela 18 let. Zlorabljal jo je pet let, na vse skupaj je pristala, ker so ji obljubili, da bodo iz zapora izpustili njenega brata.

Druge zasipal z dragulji

Gadafi je imel okoli sebe vedno veliko žensk. Povsem drugače kot do suženj se je obnašal do svojih ljubic, ki so bile tudi iz diplomatskih in afriških kraljevih družin. Njih ni zlorabljal, ampak jih je obdal z vsem možnim luksuzom. 



Komentarjev 4
  • dragec 08:45 25.september 2012.

    naloga vsakega voditelja je da "J" svoje ljudstvo.

  • Lavdan 21:20 24.september 2012.

    In kolikokrat ti lahko v tvojih mladih letih.

  • Skippy 18:46 24.september 2012.

    Ker knjiga govori samo kar je počel na stara leta, a ne? Genij.