Svet
26 ogledov

Gadafi v oporoki pozval k boju

Libija Reuters
O tem, kje bo polkovnik Gadafi pokopan, bo odločala njegova širša družina po posvetovanju z libijskim prehodnim svetom. Gadafi v oporoki zapisal tudi, naj z njegovo družino ravnajo dobro.

"Nacionalni prehodni svet se posvetuje z njegovo družino. Ta se bo odločila, kje bo Gadafi pokopan, po posvetovanju s prehodnim svetom," je povedal libijski premier Mahmud Džibril.

Sprejeta je bila sicer odločitev, da se Gadafijevo truplo preda njegovi širši družini. Nihče izmed članov ožje družine se namreč ne nahaja v bližini.

Prosil naj bi, da ga pokopljejo v Sirti

Več tujih medijev je danes objavilo zapis, ki naj bi bila Gadafijeva oporoka. Nastala naj bi 17. oktobra, tri dni pred njegovo smrtjo, v njem pa je Gadafi prosil tudi, naj lepo ravnajo z njegovo družino, predvsem ženskami in otroci. Mediji naj bi dokument dobili od enega od treh mož, ki jim je Gadafi zaupal sporočilo, in mu je uspelo živemu priti iz Sirte.

Gadafijeva domnevna oporoka:

"To je moja oporoka. Jaz, Muamar bin Mohamad bin Abdulsalam bi Humajd bin Abu Manjar bin Humajd bin Najil al Fuhsi Gadafi, prisežem, da ni drugega boga kot Alah in da je Mohamed božji porerok . Prisegam, da bom umrl kot musliman.

Če me bodo ubili, želim biti pokopan v skladu z muslimanskimi običaji, v oblačilih, ki sem jih nosil v času smrti in z neumitim telesom, na pokopališču v Sirti, zraven svoje družine in sorodnikov.

Želim, da z mojo družino, še posebno z ženskami in otroki, ravnajo dobro. Libijci bi morali zaščititi svojo identiteto, dosežke, zgodovino in častitljive podobe svojih prednikov in herojev. Libijci ne bi smeli opustiti žrtvovanja za svobodo in svoje ljudi.

Pozivam svoje podpornike, naj nadaljujejo upor in se borijo proti tujim agresorjem, danes, jutri in vedno.

Naj vsi ljudje na svetu vedo, da  bi se lahko prodali za svojo osebno varnost in stabilno življenje.  Prijeli smo veliko ponudb, vendar smo se odločili, da bomo na prvi bojni liniji, saj je to dolžnost in čast.

Tudi če ne zmagamo takoj, bomo bodočim generacijam pokazali, da je zaščita naroda čast. Največje izdajstvo v zgodovini bi bilo, če bi to prodali. Zgodovina bi za vedno pomnila to izdajo, tudi če vam drugi govorijo drugače."

Umrl zaradi strela v glavo

Dolgoletni libijski voditelj Moamer Gadafi je umrl zaradi strelne rane v glavo, je po opravljeni obdukciji dejal glavni libijski forenzični patolog Otman al Zintani. Več podrobnosti ni želel razkriti, dokler ne odda polnega poročila glavnemu državnemu tožilcu. Da je bila na Gadafijevem truplu izvedena obdukcija, je potrdil vojaški svet Misrate.

Med tem pa so danes v Bengaziju razglasili osvoboditev Libije.

Komentarjev 4
  • SVARUNKA 00:06 30.oktober 2011.

    RESNICA ALI DEJSTVA O GADAFIJEVEM POLITIČNEM, GOSPODARSKEM IN SOCIALNEM SISTEMU :- BDP/državljana (zajeti dojenčki in upokojenci!!): 14.192 $.- Podpora nezaposlenim: 730 $.- Plača medicinske sestre: 1.000 $.- Za vsakega novorojenčka država da ...prikaži več družini 7.000 $.- Po sklenitvi prve zakonske zveze novoporočenca od države dobita za nakup stanovanja 64.000 $- Ob ustanovitvi privatnega podjetja vsak državljan od države dobi začetni kapital 20.000 $- Šolanje POPOLNOMA brezplačno in ne tako kot pri nas, kjer dobimo vsak mesec položnico blizu 120$, čeprav je šolanje brezplačno.- Zdravstveno zavarovanje za vsakega državljana popolnoma brezplačno.- Cene hrane so simbolične.- Električna energija za uporabo v gospodinjstvu = brezplačna.- Krediti za nakup stanovanjskih objektov in avtov – brezobrestni.- Pri nakupu avta država plača polovico vrednosti, vojakom

  • SVARUNKA 00:06 30.oktober 2011.

    GADAFIJA POKOPALI, LEGENDA OSTAJAUMOR GADAFIJA PRED OČMI SVETOVNE JAVNOSTIGadafi (Muammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi *1942+2011) je bil svoboden in ponosen sin ponosnega, svobodoljubnega, svobodomiselnega in svobodnega arabskega naroda, ki se ni uklonil svetovnim imperialističnim in hegemonističnim ...prikaži več silam, njihovim nazorom, težnjam in apetitom. Zlo je prišlo z zahoda v obliki ZDA in zveze NATO, pri čemer ne gre le zgolj za napad in umor Gadafija, temveč za napad na samostojno, neodvisno in suvereno državo in nezakonito vtikanje v njihovo samostojnost, neodvisnost in suverenost in v njihove notranje zadeve.Z njegovim ubojem, oz. umorom s strani horde psihopatskih morilcev t.i. libijskega nacionalnega prehodnega sveta, je bil storjen zločin pred celo svetovno javnostjo. Izvensodno je bil ubit Človek. Nova Libijska oblast sestavljena iz raznovrstnih izdajalcev, lažnivcev, zločincev in morilcev brezdvomno laže in ne govori resn

  • gec 23:20 24.oktober 2011.

    DEBIL PRIVATNI,TAKOJ SEM VEDEL DA SI TI KOMENTIRU,KO SEM VIDEL EN KOMENTAR