Svet
9 ogledov

Gadafijeva družina že v Alžiriji

Moamer Gadafi (Foto: Epa) Žurnal24 main
Žena in trije otroci polkovnika Gadafija se nahajajo v Alžiriji, je sporočilo tamkajšnje zunanje ministrstvo.

Gadafijeva žena Safia, hči Ayesha ter sinova Muhammad in Hannibal so v Alžirijo vstopili danes dopoldne. To je po poročanju alžirske tiskovne agencije APS sporočilo zunanje ministrstvo.

Gadafi in njegovi podporniki v Libiji sicer izgubljajo še zadnjo podporo. Kje se polkovnik nahaja, sicer ni znano.

S prihodom Gadafijeve družine je zunanje ministrstvo seznanilo libijski nacionalni prehodni svet, generalnega sekretarja ZN in Varnostni svet ZN. Namestnik vodje libijskega nacionalnega prehodnega sveta Ahmed Džibril je že sporočil, da bodo - če so navedbe o prihodu Gadafijeve družine resnične - od Alžirije zahtevali njihovo izročitev, poroča STA.

Vojaški tiskovni predstavnik prehodnega sveta Ahmed Bani pa je dejal, da ne bi bil presenečen, če bi bile te novice resnične, saj je Alžirija v minulih mesecih Gadafija oskrbovala s plačanci, s katerimi je skušal zatreti revolucijo, še poroča agencija.

Za polkovnika usmrtila 11 upornikov

Britanski tabloid Daily Mail pa je danes poročal o 19-letni Nisreen Mansour al Forgani, ki je kot pripadnica Gadafijeve milice v dneh pred osvojitvijo Tripolija usmrtila 11 domnevnih upornikov.

"Ubila sem enega in že so v sobo pripeljali naslednjega. Šokiran je zagledal truplo na tleh. Potem pa sem ustrelila še njega," je še povedala.

Sedaj je Nisreen ujetnica in se nahaja v bolnišnici pod poveljstvom upornikov. Trdi, da je bila v streljanje ujetnikov prisiljena in da bi sicer ustrelili njo.

Bila je sicer ena od okoli tisoč deklet v posebnih Gadafijevih milicah, ki so jih sestavljale le ženske. Pravi, da je bila med služenjem v tej četi tudi posiljena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.