Svet
24 ogledov

Galaxy S5 vam bo izmeril utrip

Samsung galaxy S5
1/4
EPA
Samsung je predstavil novo generacijo svojega paradnega mobilnika, galaxy S5 z nekaterimi novimi tehnologijami. Kaj o njem pravijo IT-jevci?

Samsung je Mobile World Congress v Barceloni izkoristil za predstavitev svojih številnih novih naprav; med drugimi sta v ospredju druga generacija južnokorejske pametne ure in predvsem galaxy S5 – mobilni telefon, ki je že nekaj let glavni tekmec Applovemu iPhonu. 

Mobilnik so v ponedeljek predstavili z velikim pompom, saj so na premiero v katalonski prestolnici povabili 9.000 gostov. 


In kaj bistveno novega prinaša S5?Predvsem naj bi bilo v enem kosu plastike, stekla in kovine odslej združenih še več napravic, hkrati pa poudarjajo vračanje k prvinam, torej vzdržljivosti baterije, odlični kameri in trajnosti naprave. S5 je še vedno narejen pretežno iz plastike, a prvi vtisi tistih, ki so ga držali v roki, so pozitivni, ob poplavi vse večjih pametnih telefonov s svojimi merami tudi ne izstopa.

Ni namreč le pametni telefon, temveč tudi zelo zmogljiv fotoaparat in fitnesnaprava. Poleg tega je zaščiten pred prahom in vdorom vode, tako kot iphone 5S pozna prepoznavanje prstnih odtisov.

Med največjimi novostmi naprave so vgrajen monitoring srčnega utripa, pedometer oziroma števec korakov, vključene so tudi nekatere aplikacij za fitnes. Združljiv je tako s Samsungovo pametno uro Gear 2 kot z zapestnico Gear Neo Fit, ki lahko nadzorujeta srčni utrip lastnika na zapestju in podatke posredujeta napravi. Ta nato na najrazličnejše načine računa telesno dejavnost in na daljše obdobje prikazuje kondicijske spremembe.

Povsem nadomesti manjši fotoaparat

Velik poudarek so dali kameri. Ta ima zdaj ločljivost 16 megapik (S4 jih je imel 13), ima tudi številna orodja za obdelavo fotografij po vzoru iPhona, ki pa ima kamero z le polovico tolikšne ločljivosti. Omogočala naj bi najhitrejšo ostritev ta hip v kateremkoli mobilniku.

Baterija je po trditvah tovarne precej vzdržljivejša, tako da naj bi brez polnilnika nadaljnjih 24 ur lahko telefon vztrajal še po tem, ko bo baterija le še na 10 odstotkih. Odlika S5 je tudi hitri Wi-Fi prenos podatkov, saj so uporabili novo tehnologijo Mimo. 

S5 prihaja v petih barvah zunanjosti ter s perforirano in mehko zadnjo stranjo.

Glavne značilnosti:

Mere: 142 mm x 72,5 mm x 8,1 mm, 145 g 
Zaslon: 1920 x 1080 super 12,95 cm premera
Procesor: 2,5 GHz štirijedrni 
Operacijski sistem: Android 4.4.2 KitKat 
Kamera: 16 megapik
Cena: še ni znana

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.