Svet
27 ogledov

Ganljiv nastop Natasche Kampusch

Natascha Kampusch EPA
Natascha Kampusch je bila gostja oddaje Aktenzeichen XY, v kateri so govorili o ugrabljenih otrocih.

Natascha Kampusch je za oddajo Aktenzeichen XY, ki jo predvajajo na nemškem programu ZDF, še enkrat spregovorila o svojih osemletnih mukah, ki jih je pretrpela v kleti svojega ugrabitelja Wolfganga Priklopila. "V oddajo sem prišla, ker se me tema tiče. Moja družina je leta 1998 doživela najbolj grozno stvar, ki jo lahko doživi družina. Pomembno je, da se iskanje nikoli ne konča," je povedala 24-letnica.

Voditelj oddaje Rudi Cerne je Avstrijko med drugim vprašal, kako se spopada s spomini na ujetništvo. "To ni enostavno. Poskušam po najboljših močeh," je izjavila Natascha in dodala, da ni imela posebne strategije za preživetje. "Iz situacije sem poskušala izluščiti najboljše in obdržati svojo identiteto."

Na zadnje voditeljevo vprašanje, ali lahko staršem, ki pogrešajo svoje otroke, vlije novo upanje, se je Kampuscheva le otožno nasmehnila.

Želja po normalnem življenju

Kampuscheva, ki je prekinila šolanje za zlatarko, trenutno vodi uspešno podjetje, ki se ukvarja z marketingom. Kot pravi, se vidi v mnogih poklicih. 24-letnica je spregovorila tudi o svojem odnosu s starši. Pravi, da imajo vzpone in padce, tako kot vsaka druga družina.

Natascho, ki je že šest let na prostosti, pa še vedno preganjajo dnevi pri Priklopilu, ki je ni zlorabljal le fizično, ampak tudi psihično.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.