Svet
5873 ogledov

Ganljivo: psička se noče premakniti, ko reševalci iščejo njeno lastnico

Potres Epa
Čustven prizor so posneli v turškem mestu Hatay.

Število smrtnih žrtev ponedeljkovega potresa na območju ob turško-sirski meji je preseglo 29.000, po napovedih se bo številka še podvojila. Upanja, da bi izpod ruševin rešili preživele, je vse manj. Območje pestijo vse večje težave zaradi nasilja in kriminala, ljudje so brez strehe nad glavo in trpijo na mrazu. Grozljive so podobe preživelih svojcev, ki morajo pokopati vsoje najbližje, med njimi je preveč otrok. 

Potres Grozljivo Svet Ko mora oče v vrečki nositi trupelce svojega otroka

Ekipa Euronews pa je prikazala, kako za svojci žalujejo tudi živali. Ena izmed njih je psička na spodnjem posnetku, ki je prišla izpod ruševin že pred dnevi. S psičko je vse v redu, a se ne želi premakniti stran od ruševin, kjer je pogrešana njena skrbnica. Psičko so odnesli stran, a se je vrnila na mesto svojega porušenega doma. 

Čustven prizor so posneli v turškem mestu Hatay. Črna zvesta psička potrpežljivo čaka in upa, da bodo njeno skrbnico rešili. "Poznam žensko pod ruševinami," je povedal mimoidoči za Euronews in pojasnil, da je njen pes pred tremi dnevi ušel ven, a še vedno čaka na lastnico.

Komentarjev 1
  • Kmodri 08:02 13.februar 2023.

    Za to gorje je odgovoren samodržec Erdogan s podkupljivi kliko!