Svet
19 ogledov

Gasilci iščejo morebitne preživele

eksplozija Harlem
1/13
EPA
V grozoviti eksploziji, zaradi katere sta se zrušili dve stavbi v Harlemu, je umrlo najmanj sedem ljudi. Najmanj devet jih še pogrešajo. Gasilci med ruševinami iščejo preživele.

Vzrok eksplozije naj bi bilo uhajanje plina, a uradno tega še niso potrdili. Eksplozija je bila tako močna, da sta se sesedli dve petnadstropni stavbi. Po do zdaj znanih podatkih je umrlo sedem ljudi, najmanj 63 je ranjenih, dva človeka sta v kritičnem stanju. Najmanj devet ljudi še pogrešajo. Gasilci med ruševinami iščejo morebitne preživele.

"Tragedija najhujše vrste"

Župan New Yorka Bill de Blasio je dejal, da gre za "najhujšo možno tragedijo", ker je ni bilo mogoče predvideti. Tiskovni predstavnik komunalnega podjetja Con Ed Bob McGee je dejal, da so približno 15 minut pred eksplozijo prejeli klic enega od prebivalcev novejših stavb na Park Avenue, da nekje uhaja plin. Njihova enota je šla na kraj dogajanja, a je medtem že odjeknila eksplozija.

Uraden vzrok eksplozije še ni znan. Med rutinskim pregledom zadnji dan februarja niso zaznali nobenih tovrstnih težav. Zadnji primer uhajanja plina na območju so zabeležili maja lani.

"Vedno se je oglasila"

Marisela Frias je neuspešno poskušala priklicati svojo teto, ki je živela v eni od zrušenih stavb. "Vedno se oglasi takoj, če pa zgreši klic, ker se ji ne uspe oglasiti pravočasno, me vedno pokliče nazaj," je dejala Friasova. Na žalost pa ji niso mogli sporočiti dobre novice.

"Slišala sem močno eksplozijo," je dejala stanovalka Angelica. "Nisem vedela, kaj se dogaja. Sosedje so tolkli po mojih vratah, naj grem ven. Očitno so evakuirali stavbo. Nisem mogla ven, ker so se vrata zaskočila."

Molley Mills, ki živi v bližini, je dejala, da se je stavba, v kateri živi, ob eksploziji zatresla. "Šla sem na teraso in videla, kako se vali dim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.