Svet
49 ogledov

Gasilki, s katerima ni varno češenj zobati

Slovenci uspešni na tekmovanju Firefighter Combat Challenge na Poljskem.
1/12
Monika Golob
V poljskem mestu Szczecin je pretekli konec tedna potekal peti mednarodni festival pirotehnike, na katerem so se v zahtevnem tekmovanju pomerili gasilci iz Češke, Francije, Litve, Velike Britanije, ZDA, Poljske in Slovenije. Slovenski gasilci so pri tem poskrbeli za pravi spektakel.

Sestri Veronika in Mateja Pretnar sta dokazali, da z njima ni varno češenj zobati. Z zahtevnim in zelo težkim izzivom sta namreč opravili kot za šalo.

Čeprav se je Mateja z izzivom spopadla prvič, je blestela posamično in dosegla vrhunsko drugo mesto. Veronika pa je za las zgrešila bronasto odličje, je v sporočilu za javnost zapisala ekipa FCC Slovenija.

Gasilki sta se še bolje odrezali v tekmovanju dvojic. Veronika je z Domnom Pavličem osvojila prvo mesto, Mateja pa z Rokom Ribičem tretje. Skupaj sta vražji dekleti zasedli drugo mesto.

"Ponosna sem na to, da se vidijo rezultati treningov. Hvaležna sem Domnu Pavliču, da naju je tako odlično pripravil. Tekmovala sem prvič, moji vtisi so pozitivni. Vzdušje je enkratno. Ko tekmuješ, je najboljši občutek pod masko, saj si nekako izoliran od vsega dogajanja in si sam s sabo. Veselim se že tekmovanja doma, poskušala bom še izboljšati svoj rezultat," je povedala Mateja.

Dobro so se odrezali tudi fantje

Z dobrimi rezultati se lahko pohvalijo tudi fantje. Med našimi favoriti je zagotovo najbolj blestel Matic Zupan, ki je v svoji kategoriji s časom 1.46 dosegel izjemno tretje mesto.

"Svoj čas iz Toruna sem izboljšal za 10 sekund, dosegel sem svoj cilj. Verjamem, da sem lahko na tekmovanju v Sloveniji še boljši," je dejal Matic.

Odličen rezultat sta dosegla tudi David Brodar in Domen Pavlič, Anže Habjan in Gregor Stanonik sta bila v dvojicah fantastična druga.

So pa fantje okronali prvenstvo še, z za vso ekipo zagotovo najbolj prestižno srebrno medaljo, v najboljših časih po državah. Srčna ekipa gasilk in gasilcev je tako v Szczecinu spet navdušila.

Vsi tisti, ki bi radi pogumne in hrabre gasilce videli tudi na slovenskih tleh, boste na svoj račun prišli med 21. in 23. septembrom. Tekmovanje, ki se je začelo pred 21 leti v ZDA, bo takrat potekalo na Bledu.

Komentarjev 2
  • Niko_K_ 10:00 13.avgust 2012.

    Pirotehnike? :) WHAT? Kje je bil ognjemet?

  • KOJAK 08:15 13.avgust 2012.

    Festival PIROTEHNIKE!!!!!!!!!!!!!!!!!.... moj bog kdo pri vas prevaja članke in kdo je lektor????