Svet
21 ogledov

Gates nič več prvi mož Microsofta

Microsoft co-founder Bill Gates testifies at the Senate Foreign Relations Commit Microsoft co-founder Bill Gates testifies at the Senate Foreign Relations Commit
Ustanovitelj Microsofta Bill Gates se umika s položaja predsednika upravnega odbora podjetja. Microsoft bo vodil Satya Nadella.

Američan indijskega rodu Satya Nadella je doslej vodil Microsoftov oddelek za oblačne in poslovne storitve. Zamenjal bo dosedanjega šefa Stevea Ballmerja, ki je že avgusta lani napovedal odhod v pokoj.

Gates medtem ostaja v upravnem odboru ameriškega tehnološkega velikana, a v vlogi "ustanovitelja in tehnološkega svetovalca", so zapisali pri Microsoftu. Njegovo mesto bo prevzel član odbora John Thompson.

Microsoft se sooča z zahtevno tranzicijo s področja namiznih in osebnih računalnikov na področje tabličnih računalnikov in pametnih telefonov. "V tem prelomnem času za Microsoft ni boljšega človeka kot je Satya Nadella," je ob tem zapisal Gates.

Vlagatelji imenovanje Nadelle očitno pozdravljajo - delnica je po objavi novice pridobila 1,4 odstotka vrednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.