Svet
28 ogledov

Genova: v poplavah že sedem mrtvih

Poplave v Genovi.
1/10
EPA
Območje italijanske Genove so danes zajele silovite padavine, ki so povzročile poplave. Po poročanju italijanskih medijev so življenje izgubilo vsaj sedem ljudi.

V Genovi je voda odnesla neko žensko skupaj z avtomobilom. Najmanj pet ljudi pa je umrlo ob vhodu v stanovanjski blok, v katerega je nepričakovano vdrla voda. Hudournik Ferreggiano je odnesel več deset avtomobilov, poškodoval plinovod in poplavil nekaj deset trgovin.

Časnik Corriere della Sera na svoji spletni strani poroča o štirih ali petih mrtvih in najmanj štirih pogrešanih, pri čemer se sklicuje na lokalne gasilce.

Gasilci so posredovali v več četrtih pristaniškega mesta in evakuirali nekaj deset ljudi. Prav tako so prekinili dobavo plina in elektrike v najbolj prizadetih predelih.

Civilna zaščita je prebivalcem Genove svetovala, naj se zatečejo v višja nadstropja stavb in naj se izogibajo naraslim vodam, ki derejo skozi mesto. Vzpostavila je tudi krizni štab.

Glavno mesto dežele Ligurija so silovite padavine prizadele le teden po poplavah, ki so v tej deželi in na severu Toskane odnesle deset življenj in povzročile za več sto milijonov evrov gmotne škode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.