Svet
6367 ogledov

George Bush: Namesto da bi kritiziral Putina, se mu je pripetilo tole ...

George Bush EPA
Bivšemu ameriškemu predsedniku Georgeu Bushu mlajšemu se je v sredo v govoru na nekem dogodku v Dallasu precej nerodno zagovorilo. Medtem ko je ostro kritiziral ravnanje ruskega predsednika Vladimirja Putina v Ukrajini, mu je namreč pomotoma pripisal izključno odgovornost za "začetek povsem neupravičene in brutalne invazije na Irak".

Napako je sicer hitro popravil in pojasnil, da je imel v mislih invazijo na Ukrajino. Občinstvo se je na spodrsljaj odzvalo s smehom, še posebej potem ko jo je 75-letni Bush v šali pripisal tudi svoji starosti.

Bush je sicer govoril na dogodku v Dallasu v zvezni državi Teksas, posnetek pa je nato prvi objavil lokalni medij Dallas Morning News.

Do neprijetne napake je prišlo, ko je Bush zbranim opisoval pomanjkljivosti demokracije v Rusiji, pri čemer je opozarjal, da tam politične nasprotnike zapirajo ali jih kako drugače izključujejo iz sodelovanja v političnem procesu.

"Rezultat tega je odsotnost sistema nadzora in ravnotežja v Rusiji in odločitev enega samega človeka, da sproži povsem neupravičeno in brutalno invazijo na Irak ... se popravljam, na Ukrajino," je dejal Bush. Zavedajoč se svoje napake, je nato dodal le "75", s čimer se je pošalil na račun svoje starosti.

George Bush mlajši je bil sicer predsednik ZDA v letih 2001-2009. Leta 2003 je, na temelju lažnih poročil o orožju za množično uničenje, odobril invazijo na Irak. Ta je vodila v uničujočo vojno, v kateri je življenje izgubilo več sto tisoč civilistov.

Komentarjev 4
  • Pišmevuh 17:30 19.maj 2022.

    Vseeno je njim, kje je vojna, važen je dobiček. Od ukrajinske pšenice bo Eu dobila prst v tazadnjo. Vsa bo pripadla amerigosom. Ja, zavezniki. Eu ju bo ostala samo možnost, na kolena pred Putinom. Ta dan je vse bližje.

  • Avatar zoo
    zoo 14:50 19.maj 2022.

    Veliko slabega je naredil, kot njegov daddy!

  • Dragonja 11:21 19.maj 2022.

    Ga preganja Irak,upam da tudi Angleže.