Svet
14 ogledov

Glave v opozorilo

1/7
Žurnal24 main
V Gvatemala Citiju so včeraj našli več okrvavljenih glav, na katerih so bila sporočila. Opozorilo politikom.

Štiri glave še neidentificiranih žrtev so storilci okrutnega zločina pustili na prometnih mestih bogatega predela mesta, da bi jih tako videlo čim več ljudi. Našli so jih pri glavnem vhodu v stavbo kongresa, pri vhodu v priljubljeni trgovski center, pred gasilsko postajo in pri avtocesti.

Galerijo posledic izjemno okrutnega zločina si lahko ogledate tukaj. Pozor! Fotografije so zelo nazorne!

Na glavah so bile pritrjena sporočila vladi, v katerih za ta krvavi zločin krivijo politike; opozarjajo jih, naj ustavijo boj zoper organizirani kriminal in korupcijo.

Policija je kasneje našla dve obglavljeni trupli, žrtev pa kljub temu še niso identificirali. Tudi krivcev zločina še niso odkrili; preiskovalci sicer menijo, da je brutalen zločin delo kriminalnih združb, ki so se nedavno vzdignile zaradi novih pravil v zaporih; zaradi pogostega vnosa drog, alkohola in orožja so oblasti prepovedale obiske, poleg tega pa močno poostrile boj zoper organiziran kriminal.

Čeprav zloglasni mehiški narkokarteli, ki so v zadnjih štirih letih zakrivili smrti več kot 20 tisoč ljudi, delujejo tudi v Gvatemali, jih s tem primerom za zdaj ne povezujejo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.