Svet
18 ogledov

Glavni preiskovalec storil samomor

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Glavni policist, ki je vodil preiskavo o ugrabitvi avstrijske ujetnice Natasche Kampusch je po tem, ko so sporočili, da so posneli film o njenem primeru, storil samomor.

Franza Kroella so našli mrtvega v njegovem stanovanju v Gradcu. Nanj so namreč leteli očitki, da preiskavo o ugrabitvi 22-letne Kampuscheve ni opravil kvalitetno in da je spregledal več pomembnih podrobnosti, ki bi morda pripomogle k temu, da bi oblasti že prej prijele njenega ugrabitelja.

natascha kampusch | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Spomnimo, da je Kampuschevo Wolfgang Priklopil ugrabil na poti v šolo marca 1998, ko je bila stara 10 let, nakar celih osem let nihče ni več slišal zanjo.

Ko ji je 23. avgusta 2006 uspelo pobegniti, je njena zgodba obšla svet. Priklopil je nekaj ur po tem, ko je njegova ujetnica pobegnila, naredil samomor.

58-letni policist, ki se je ustrelil v glavo, je več mesecev trpel za depresijo in je tik pred usodnim strelom na svojem balkonu še kadil cigarete.

Tiskovni predstavnik avstrijske policije Alexander Marakovits je dejal: "Bil je dober kolega. Nikoli ga ne bomo pozabili."

Že takrat je policija ugrabitelja dvakrat zaslišala, saj so se pojavile priče, ki so videle njegov kombi, v katerem je vozil ugrabljeno deklico.

Obtožbe proti njemu pa so po tem, ko je dejal, da je kombi prodal že pred dogodkom in da je nedolžen, zavrgli.

Zadnje preiskave avstrijskih oblasti nakazujejo, da je bila prvotna preiskava le krinka in da so z njo želeli zakriti mogočno pedofilsko mrežo.

Zgodbo o ujetništvu Natasche Kampusch si bomo lahko kmalu ogledali tudi na velikem platnu, saj je režiser Downfalla Bernd Eichinger že posnel film.

Sprva se je govorilo, da bo glavno vlogo v filmu igrala britanska igralka Kate Winslet, a je njen agent to kasneje zavrnil.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Prejšnji teden pa je Kampuscheva javnost obvestila, da piše avtobiografijo z naslovom 3.096 dni. Toliko časa je bila namreč zaprta v kleti Priklopilove hiše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.