Svet
23 ogledov

Gledala je risanko, kjer so otroci lahko leteli

Osaka Profimedias
Vsakega starša bo pretresla tragedija šestletne deklice, ki si je želela leteti.

Šestletna punčka iz Osake na Japonskem je z družino gledala risanko na DVD-ju. Risanka je pripovedovala o otrocih, ki so lahko leteli, zato si je najbrž zaželela tega tudi sama. Med gledanjem televizije je vstala in odšla v svojo sobo, piše The Guardian.

Ko so jo njeni domači iskali, so z grozo ugotovili, da stoji na ograji balkona. Tedaj ji je po vsej verjetnosti spodrsnilo. Padla je s 43. nadstropja in takoj umrla. Na balkon je deklica splezala skozi okno spalnice, na ograjo pa si je pomagala s stolom. Policiste je sicer poklical moški, ki je videl padec deklice. Policija ne želi izdati imena risanke, ki jo je deklica gledala, saj ne želijo s prstom kazati na točno določen film.

Prav zaradi takšnih nesreč obstaja že veliko rešitev, ki preprečujejo tragedije. Za starše so na voljo zaščitne mreže za okna in balkone ter razni varnostni zatiči za okna ter vrata, ki jih otroci ne morejo odpreti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.