Svet
11 ogledov

"Globoko jezni" zaradi Natovega napada

Pogreb pakistanskega vojaka Reuters
V Pakistanu besni zaradi včerajšnjega napada zveze Nato, v katerem je umrlo 24 pakistanskih vojakov.

Svoje je v telefonskem pogovoru ameriški državni sekretarki Hillary Clinton povedala pakistanska zunanja ministrica Hina Rabani Har. Dejala je, da so globoko jezni zaradi včerajšnjega helikopterskega napada zveze Nato v Afganistanu na pakistansko obmejno enoto, pri čemer je bilo ubitih 24 pakistanskih vojakov. Napad je označila za popolnoma nesprejemljiv, po njenih besedah ogroža pakistansko suverenost.

Pakistan prekinil oskrbovanje

V Pakistanu so se zato odločili za zaprtje vseh oskrbovalnih poti za sile Isaf v Afganistanu. Clintonova je poskušala pomiriti situacijo z izrazom globokega sožalja in zagotovilo, da si želi vlada ZDA skupaj s Pakistanom razrešiti nastale težave.

"Popolnoma podpiram Isafovo preiskavo, ki že poteka. Ugotovili bomo, kaj se je zgodilo in ustrezno ukrepali," pa je dejal  generalni sekretar Nata Anders Fogh Rasmussen.

Kot je ob tem poudaril, Nato ostaja zavezan sodelovanju s Pakistanom pri preprečevanju podobnih incidentov in pri zagotavljanju, da "Afganistan ponovno ne postane varno zatočišče za teroriste".


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.