Svet
6 ogledov

Gneča kot v prometni konici

Plaža Busan v Južni Koreji Reuters
Južno Korejo zajel vročinski val. Ljudje so se umaknili na obalo in dobesedno zavzeli letovišče Haeundae.

Južni Korejci so se pred visokimi poletnimi temperaturi umaknili v poletno letovišče Haeundae, kakih 420 kilometrov jugovzhodno od Seula. Lokalni mediji po navedbah Reutersa poročajo, da je plažo obiskalo okoli 800 počitnikarjev. V rekordnih dneh se v Haeundae odpravi kar milijon turistov.

"To ni javna plaža, to je popolnoma drug planet," je za The Los Angeles Time povedal ameriški poslovnež, ki je plažo obiskal, ko je bilo v letovišču 300 tisoč ljudi. "V Michiganu ne vidiš dežnikov, nagnetenih kot avtomobili v cestni konici. Kje je pesek? Kje lahko mečeš frizbije?"

Ne tako dolgo nazaj se je Haeundae potegoval za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov zaradi največjega števila dežnikov na plaži. Postavljenih jih je namreč kar 7.937.

Plažo varuje več sto policistov in prav toliko reševalcev, oblasti pa zaradi varnosti otrok ponujajo posebne zapestnice, s pomočjo katerih lahko preko radijskih valov starši spremljajo gibanje svojih otrok. Zvečer, ko se sončniki zaprejo, se letovišče spremeni v prostor za zabavo za mlade Južne Korejce.

Komentarjev 1