Svet
27 ogledov

Gneča tudi na hrvaških, avstrijskih in bosanskih cestah

Cesta proti Splitu
1/3
Katarina Pernat
Iz Avstrije poročajo, da je današnja sobota na cestah bila z vidika prometa doslej najbolj obremenjen dan letošnjega poletja. O več kilometrskih kolonah v smeri proti Jadranskemu morju poročajo tudi s Hrvaške in BiH.

V Avstriji je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA glavni razlog za povečan promet začetek počitnic v nemški zvezni deželi Severno Porenje - Vestfalija.

Do zastojev je med drugim prišlo na Tirolskem in Solnograškem. Na Koroškem je nastal skoraj deset kilometrov dolg zastoj pred predorom Karavanke v smeri proti Sloveniji, čakalna doba pa je dosegla eno uro.

Na avtocesti A1 dolga kolona

Na avtocesti med Lučkim in Bosilijevom na Hrvaškem so poročali o gostem prometu. Kolona na izhodu z avtoceste A1 pri cestninski postaji Lučko je dolga 18 kilometrov, navaja hrvaška avto moto zveza.

O več kilometrov dolgih zastojih poročajo z več avtocest, predvsem pred cestninskimi postajami, pa tudi v smeri proti morju in na jadranski magistrali ter na vstopih v turistične kraje ob Jadranu.

Gneča tudi na bosanskih cestah

O gostejšem prometu poročajo tudi iz BiH na južnih mejnih prehodih s Hrvaško proti morju. Za vstop vozila čakajo tudi do eno uro, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Komentarjev 3
  • Pepe007 09:13 21.julij 2013.

    Jaz sem zmeraj izbiral samo med tistimi ponudbami, kjer menjava ni nujno v soboto. Če greš med tednom, ugotoviš, da se po hrvaških avtocestah lahko voziš tudi tako, da ne vidiš nobenega vozila ne pred sabo in ne za sabo. ...prikaži več In to na višku sezone.

  • sprehajalec 22:08 20.julij 2013.

    Pa kaj se grejo nekaj, hlapci Šengenski. Odpre naj mejo, ven iz kolone naj vrže le dvakrat zapečene in pregeleda. Kaj je treba tu spet glumit neko evropsko urejenost, če je vse zdrkano.

  • Oxxo 20:38 20.julij 2013.

    Hvala lepa ta tak dopust... da prideš na destinacijo ves živčen in izmozgan, da potem dejansko potrebuješ 2-3 dni, da prideš k sebi, pred odhodom 2-3 dni te pa že boli glava od razmišljanja, kako se boš cijazil v koloni ...prikaži več proti domu.Tok oh in sploh pa ni fajn Hrvaška... za primerljivo ceno, kot je letalska vozovnica + hotel in kakšna bolj oddaljena destinacija.