Svet
142 ogledov

Gola čisti stanovanja

Gola čistilka Profimedias
Velika Britanija. 25-letnica je pred devetimi meseci rodila hčerko. Da bi zaslužila nekaj dodatnega denarja, se je odločila za sila neobičajno zaposlitev.

Emily Nikols iz Liverpoola gola čisti in pospravlja stanovanja svojih moških strank. Mati enega otroka med čiščenjem nosi le zaščitne rokavice; čisti kopalnice, briše prah in tla. Poudarja, da se stranke povsem dostojno obnašajo do nje in da se ne počuti kot spolni objekt. "To, da čistim gola, za mene ne predstavlja nič nenavadnega. Zame je to povsem normalno," pravi 25-letnica in dodaja, da je tudi denar, ki ga zasluži, povsem primeren.

Na spletu je našla podjetje Naturist Cleaners, ki zaposluje 80 žensk in moških v Veliki Britaniji. Stranke plačajo 65 funtov (dobrih 76 evrov) za prvo uro čiščenja, in 55 funtov (dobrih 64 evrov) za drugo uro. Čistilci in čistilke dobijo 45 funtov (dobrih 52 evrov) na uro, njihove stranke pa morajo podpisati posebno pogodbo, ki med drugim določa, da med delom čistilk in čistilcev ne bodo ogovarjali.

25-letna Emily Nikols je za Daily Mail povedala, da je bila ob nastopu nove službe nekoliko nervozna, po nekaj dneh pa se je že povsem sprostila. V petih tednih, kolikor opravlja delo, pravi, da še ni doživela ničesar neprijetnega na nenavadnem delovnem mestu. Mati enega otroka je sicer poročena, a pravi, da njen soprog ne vidi težav pri njenem delu, saj se je prepričal, da je zanjo povsem varno.

Direktorica omenjenega podjetja je 32-letna Laura Smith iz Londona; pravi, da so stranke njenega podjetja tako moški kot ženske. Odkar so za njeno dejavnost začeli pisati mediji, dodaja, imajo na stotine novih naročnikov.

dezurni@zurnal24.si