Svet
8 ogledov

Google bo plačal visoko kazen

Google Reuters
Evropska komisija naj bi - po pisanju britanskega časopisa The Sunday Telegraph - pripravljala kazen za ameriškega tehnološkega velikana v višini treh milijard evrov zaradi monopolnega obnašanja.

Kazen Googlu naj bi bila izrečena v prihodnjih tednih, piše britanski časnik. NJegovih navedb ne komentirata niti Evropska komisija niti Google.

Spor med Googlom, ki je v lasti družbe Alphabet, in EU se vleče že od leta 2010. Konkurenčna podjetja so ameriško podjetje obtožila, da promovira lastne storitve na svojem iskalniku na račun konkurence. Doslej so propadli že trije poskusi kompromisne rešitve in Evropska komisija naj bi načrtovala, da junija izreče kazen skupaj z ukazom, naj Google preneha z manipulacijo rezultatov iskanja.

Komisija lahko izreče kazen do desetih odstotkov letne prodaje in v primeru Googla bi bila najvišja možna kazen okrog šest milijard evrov. Najvišja kazen je bila leta 2009 izrečena izdelovalcu čipov Intel, in sicer v višini 1,1 milijarde evrov.

Komentarjev 1
  • izRODEk 20:07 16.maj 2016.

    To je samo paid back za sprejetje dogovorov kot je TTIP. Google je skupek interesnih skupin v ZDA. Ta skupina interesentov ima cilj podjarmiti Evropo. Več ali manj ji je diplomatsko to že uspelo (TTIP je neuradno praktično že sprejet). ...prikaži več. V zahvalo se bo v EU nakapalo par milijard iz teh tožb - gre za navadno pranje denarja. Skozi te tožbe se bo našlo veliko "upravičencev", ki bodo deležni milijonov skozi to "odškodnino", ki je v resnici čestitka zahvale za vdanost vladarjem čez lužo.Upam, da pohitijo kajti, prej, ko se bo vse skupaj začelo, prej obstaja upanje, da se komu zmeša in začne upor zoper oligarhijo. Ta pa je neizbežen. Je le še vprašanje časa.SF/SN!