Svet
10 ogledov

Gorbačov se vrača v politiko

Vladimir Putin je vodil Rusijo polnih osem let. Zdaj je predsednik ruske vlade, Žurnal24 main
Ruski milijonar je dejal, da namerava z bivšim predsednikom Sovjetske zveze ustanoviti novo stranko. Ta naj bi bila protiutež sedanji ruski oblasti.
Aleksander Lebedev, bivši poslanec, ki je obogatel s poslovanjem in investicijami, ter Mihail Gorbačov naj bi sodelovala v političnem gibanju, imenovanem Neodvisna demokratska stranka.

Kritiki Kremlja ugotavljajo, da je dosedanji režim Vladimirja Putina, današnjega premierja in bivšega predsednika Rusije, popeljal državo daleč proč od demokratičnih načel, kamor je bila postsovjetska Rusija že usmerjena. V zadnjih osmih letih naj bi se povečal nadzor nad celotnim ruskim gospodarstvom, nad sodišči in mediji.

Zaenkrat še ni znano, kaj na vse to pravi 77-letni Gorbačov, ali je res pripravljen ponovno stopiti aktivno v politiko. Vsekakor je jasno, da je Gorbačov veliko bolj priljubljen v tujini kot doma, kjer ga marsikdo krivi za razpad Sovjetske zveze. Leta 1996, ko je zadnjikrat kandidiral za predsednika države, je dobil manj kot odstotek glasov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.