Svet
14 ogledov

Goreči hladilniki – ena oseba umrla

hladilnik Žurnal24 main
Zaradi napake pogosti vžigi hladilnikov z zamrzovalniki družbe Beko. Potrebovali pet let, preden so začeli obveščati stranke.

Samo v Londonu je bilo zaradi vžigov teh hladilnikov v požarih poškodovanih 15 oseb, ena pa je celo umrla, poroča BBC. V Veliki Britaniji je bilo prodanih 500 tisoč potencialno nevarnih hladilnikov. Napaka se pojavlja na enem od stikal, ki se prepoji z vodo in se nato pregreje.

Na napako so podjetje opozorili gasilci že junija lani, zdaj pa se je izkazalo, da je do tovrstnih vžigov prihajalo že leta 2007.

Obžalujejo, a storili zelo malo
Pri Beku obžalujejo, da je zaradi napake prihajalo do požarov, vendar so do zdaj storili le malo, da bi jo odpravili. Šele prejšnji teden so začeli obveščati svoje kupce. Zagotavljajo, da se napaka lahko pojavi le pri hladilnikih, ki so bili proizvedeni med letoma 2000 in 2006. Niso pa pojasnili, zakaj so potrebovali toliko časa, da so začeli ukrepati, poroča BBC.

Svoje stranke mirijo, da je tveganje zelo majhno. Priporočajo, naj hladilnike uporabljajo še naprej, razen če opazijo kaj nenavadnega – v tem primeru jim bodo zamenjali okvarjeno stikalo.

Komentarjev 3
  • Bizgec 13:10 09.julij 2011.

    "razen če opazijo kaj nenavadnega" - kot npr. to, da se je hladilnik vnel?:)

  • Gregor Ferenčak 12:37 09.julij 2011.

    sej beko proizvode tak gorenje dela :P

  • privat 12:35 09.julij 2011.

    beko je najboljši hladilnik...imam ga in vedno dela ..aja to je da se več gorenja in candyja proda...